UPDATE! Se redeschide Centura Caransebeş

După 7 luni de reparaţii şi mai multe amânări de reluare a traficului rutier, CNADNR va deschide duminică, 15 decembrie (potrivit ultimei promisiuni, din 30 septembrie), circulaţia pe şoseaua de centură a municipiului Caransebeş, tronsonul închis în 17 mai (între kilometrii 0+320 şi 9+158, pentru refacerea podului de la km 7+374). În prezent se execută detalii finale: se montează balustrade de protecţie, se curăţă rigolele de scurgere a apei pluviale şi se mătură carosabilul, cu utilaje speciale, informează radio-reşiţa.ro (de unde am preluat fotografia).

UPDATE 13 decembrie: CNADNR anunţă sec, fără vreo explicaţie, că şoseaua de centură va fi deschisă abia în data de 15 aprilie 2014.

Centura de ocolire a municipiului Caransebeş a fost deschisă circulaţiei în 22 decembrie 2011, fără a fi însă inaugurată oficial,  dar şase luni mai târziu a fost închisă pentru reparaţii.

Până în prezent, traficul s-a desfăşurat, în cea mai mare parte, prin centrul oraşului, contra unei taxe de 100 de lei, întrucât rutele ocolitoare oferite de CNADNR erau mult mai costisitoare pentru şoferii de TIR.

Reparaţiile ar fi trebuit să fie gata la 31 iulie, dar CNADNR a acordat atunci o primă amânare constructorului. Confederaţia Naţională Rutieră (CNR) şi APTE 2002 au organizat un protest, dar nimic nu părea să urnească lucrările din loc. 

În 30 septembrie, CNADNR a dat un nou termen de finalizare a lucrărilor: 15 decembrie, care  iată că a avut noroc pentru transportatorii păgubiţi timp de 7 luni prin taxele de tranzit prin Caransebeş, pe care au nevoiţi să le plătească primăriei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.