Șeful ANRE, incompatibil pentru că este și director de firmă în sectorul energetic

Niculae Havrileţ, preşedintele cu rang de Secretar de Stat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a fost declarat incompatibil de ANI deoarece deţine din 6 iunie 2012 şi funcţia de director general al unei firme din sectorul energiei electrice: SC Gascop SRL.

Potrivit legii, “membrii comitetului director nu pot avea calitatea de membru în organele de conducere la societăţi comerciale cu obiect de activitate în sectorul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale ori în orice alte domenii care se află în competenţa ANRE, în condiţiile legii”.

ANI precizează că Havrileţ a încălcat şi dispoziţiile Art. 84, alin. 2, din Legea 161/2003, potrivit cărora “funcţia de secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, precum şi cu exercitarea funcţiilor prevăzute la alin. (1), lit. c)”, respectiv “funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu (…) funcţia de (…) director general (…) la societăţile comerciale”.

Potrivit ANI, preşedintele ANRE a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Raportul ANI poate fi contestat în instanţă de Niculae Havrileţ. (M.S.)

Sursă foto: www.puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.