Şeful IPJ Ilfov, demis. Un adjunct a fost mutat la Otopeni, celălalt este aşteptat din concediu pentru a fi cercetat

Şeful Poliţiei Ilfov, Emanuel Marin Nica, a fost eliberat din funcţie şi pus la dispoziţie, iarunul dintre adjuncţii lui, Ionel Lefter, a fost sancţionat cu mustrare scrisă, eliberat din funcţie şi mutat adjunct la Poliţia Otopeni, în urma cercetării disciplinare dispuse asupra lor în decembrie, a anunţat, joi, Viorel Vasile, adjunct al şefului IGPR.

Celălalt adjunct al şefului IPJ Ilfov, Nicolae Baicu, este aşteptat să se întoarcă din concediul de odihnă pentru a putea fi reluată cercetarea.

Şeful IPJ Ilfov, Emanuel Marin Nica, a fost audiat, joi, la sediul Poliţiei Române, de ofiţerii Direcţiei de control intern. El ar fi trebuit audiat încă de miercuri, însă acesta nu s-a prezentat deoarece se afla în concediu medical.

Ministerul Internelor anunţa, în 18 decembrie 2012, că şeful Poliţiei Ilfov şi cei doi adjuncţi sunt cercetaţi în Consiliul Superior de Disciplină al Poliţiei Române, în urma unei sesizări a ministrului de atunci, Mircea Duşa, formulate la finalul cercetării prealabile dispuse după uciderea japonezei Yurika Masuno de către Vlad Nicolae, în 15 august, într-o pădure de lângă Corbeanca.

Crima din pădurea Corbeanca i-a “decapitat”

Cercetările în urma crimei au relevat o situaţie înfiorătoare: agresorul se face vinovat şi de alte două crime şi tâlhării, la care se adaugă molestarea sexuală a unor femei în vârstă, el fiind lăsat în libertate atât din indiferenţa poliţiştilor, cât şi a procurorilor ilfoveni.

Comisia formată din ofiţeri ai Corpului de control a făcut verificări în perioada 3-21 septembrie, la IPJ Ilfov şi la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti.

Şeful Poliţiei Ilfov, adjuncţii săi, 6 ofiţeri din conducerea IPJ şi membri ai conducerii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti au fost cercetaţi prealabil în urma anchetei Corpului de control al MAI. De asemenea, alţi 14 ofiţeri au fost atunci atenţionaţi, iar în cazul a doi ofiţeri şi a unui agent a fost sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Controlul făcut la IPJ Ilfov a urmărit evaluarea managementului în cazul prevenirii criminalităţii stradale, în special a infracţiunilor comise cu violenţă, care se află în număr foarte mare şi sunt cu autori necunoscuţi.

În urma verificărilor la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti, s-a declanşat cercetarea prealabilă pentru 8 ofiţeri, între care şi şeful structurii, Dan Roşoga, iar 6 ofiţeri au scăpat doar cu atenţionare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.