Şeful Poliţiei Reşiţa, retrogradat după ce a petrecut cu interlopii

Comisarul Cornel Băjău, şeful Poliţiei Reşiţa, a fost retrogradat după ce a apărut în fotografii, la o petrecere, alături de membri ai lumii interlope. Pozele au fost descoperite de anchetatori în computerul unui cercetat penal, iar conducerea IPJ Caraş-Severin a declanşat imediat cercetarea prealabilă a lui Băjău. El a contestat însă decizia IPJ Caraş-Severin. Alţi 6 poliţişti au fost sancţionaţi cu mustrare scrisă.

Concret, şeful Poliţiei Reşiţa a fost sancţionat după ce a apărut în fotografii, la o petrecere, alături de Şafar Komnyes Ocsi, considerat liderul unei grupări interlope din cartierul Dealul Crucii din municipiu.

În urma unui scandal petrecut în luna aprilie în cartierul Dealul Crucii din Reşiţa, soldate cu bătăi şi geamuri sparte, au avut loc percheziţii la locuinţele celor implicaţi, printre care şi la ce a lui Şafar.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, a declarat că în timpul percheziţiilor au fost ridicate mai multe unităţi de calculator şi camere video, dar nu a precizat sursa exactă a fotografiilor în care apar Băjău şi Şafar şi care au ajuns în presă.

Băjău apare în fotografii ciocnind paharul cu Şafar, în altele dansând alături de acesta, dar şi în compania altor persoane din anturajul interlopului.

Presa locală a relatat luna trecută că mai mulţi poliţişti din Reşiţa sunt suspectaţi de legături cu membri ai lumii interlope din cartierul Dealul Crucii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, deIPJ Caraş-Severin, şeful Poliţiei Reşiţa, comisarul Cornel Băjău, a fost trecut într-o funcţie inferioară.

“La data de 20 mai conducerea IPJ Caraş-Severin a declanşat procedura cercetării prealabile a şefului Poliţiei Reşiţa, pentru comportare necorespunzătoare în serviciu, familie sau societate, de natură să aducă atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei şi încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri şi restricţii stabilite pentru poliţişti, aceasta definitivându-se la 24 mai, când ofiţerul desemnat cu efectuarea cercetării prealabile a propus sesizarea Consiliului de disciplină, care a fost numit la 29 mai”, se menţionează în comunicat.

Totodată, în 6 iunie, într-o şedinţă a conducerii Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, s-a decis, cu majoritate de voturi, sancţionarea comisarului-şef de poliţie Cornel Băjău cu “trecerea într-o funcţie inferioară, până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.