Şeful SRI: Preşedintele Băsescu a avut dreptate, nu a fost informat despre clanul Bercea

Şeful SRI, George Maior, a declarat astăzi, după audierea de la comisia parlamentartă, că şeful statului a avut dreptate atunci când a spus că nu a fost informat despre legăturile dintre fratele său şi Bercea Mondial. Mai mult, Maior a precizat că şefului statului i s-a transmis o singură informare privind activităţile clanului Bercea (deşi interlopul se dădea de ceasul morţii să ajungă la preşedinte): în octombrie 2009.

Aşadar, notificarea SRI a fost emisă abia după ce Traian Băsescu participase la Costeşti, la binecunoscutul Târg al Romilor, în 8 septembrie acelaşi an, de Sfânta Maria Mică, unde a venit şi interlopul Bercea, care a ţinut să-i lege cu mâinile sale la gât un galben Mariei Băsescu, cadou despre care şeful statului spune că nu l-a păstrat, ci se află depus la Administraţia Prezidenţială.

Concret, Maior a precizat că SRI a derulat, în perioada 2001- 2012, nu mai puţin de 8 acţiuni informativ-operative referitoare la activităţile de criminalitate organizată ale grupării Bercea, dar preşedintele Traian Băsescu a fost informat numai pe 29 octombrie 2009 în legătură cu probleme care ţin de securitatea naţională privind activitatea acestui clan interlop.

George Maior a spus că acea informare nu a conţinut aspecte referitoare la relaţia lui Bercea cu fratele şefului statului:

“Nu a conţinut acea informaţie referitoare la raportul, relaţia lui Bercea cu fratele domniei sale. Preşedintele, în declaraţia de ieri, a avut dreptate când a spus că serviciile de informaţii nu au abordat această chestiune într-o informare separată”, a spus directorul SRI.

El a mai declarat că urmărirea clanului s-a referit la activităţi precum perceperea de taxe de protecţie în diferite judeţe sau controlarea directă sau prin interpuşi a unor operaţiuni de evaziune fiscală.

Vădit încurcat, Maior a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

Precizăm că George Maior este naşul lui Victor Ponta la căsătoria cu Daciana Sârbu. La prima lui căsătorie, premierrul l-a avut naş pe Gabriel Oprea, actualul vicepremier pe probleme de securitate şi ministru al Internelor.

În ciuda acestor două scuturi, DNA l-a interceptat pe baronul Duicu atunci când şi-a traficat influenţa chiar din biroul lui Ponta de la Palatul Victoria.

Din acest motiv, Victor Ponta şi-a mutat biroul la Ministerul Apărării, pentru a beneficia de un al treilea scut.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.