Seful Transelectrica, mazilit

Horia Hahaianu, directorul general al Transelectrica, a revocat din functie de noul ministru al Economiei, Lucian Bode, la solicitarea premierului Mihai Razvan Ungureanu. Motivul: comunicatul de vineri al companiei, in care se anunta ca nu exista rezervele necesare unei functionari sigure a Sistemului Energetic National.

“In cadrul intalnirii de lucru ce a avut loc in seara zilei de 13 februarie la Palatul Victoria, premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a solicitat ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Lucian Bode, revocarea din functie a directorului general al CN Transelectrica SA. MECMA a dispus revocarea directorului general al CN Transelectrica SA”, a anuntat Ministerul Economiei, intr-un comunicat.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca este exclusa intreruperea livrarii energiei catre populatie, mentionand, de asemenea, posibilitatea ca Guvernul sa decida in legatura cu sistarea exporturilor energetice. Presedintele a spus ca doreste sa faca o “clarificare generata de un comunicat al Ministerului Economiei sau alta structura responsabila de situatia energetica a tarii”.

La randul sau, Ministerul Economiei a precizat, intr-un comunicat, ca Romania nu are probleme in producerea de energie electrica si ca nu sunt motive pentru restrictionarea livrarii de energie catre populatie. Totodata, a sustinut ca prin proiectul de act normativ “se creeaza mecanismele prin care CN Transelectrica SA poate sa asigure in timp real echilibrul” intre consumul si productia de energie electrica.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.