Si la case mai mari: Marea Britanie a intrat din nou in recesiune

Economia Marii Britanii a intrat in recesiune, pentru a doua oara de la inceputul crizei financiare, in urma contractarii economice neasteptate din primul trimestru al anului, informeaza Reuters. In urma anuntului, ministrul britanic de Finante, George Osbourne, a confirmat ca va continua politica de austeritate vinovata pentru scaderea popularitatii guvernului de coalitie.

Potrivit cifrelor furnizate de Biroul britanic de Statistica, economia britanica s-a contractat cu 0,2% in primul trimestru din 2012, scadere ce se adauga celei de 0,3% de la finalul lui 2011.

Premierul britanic David Cameron s-a declarat foarte dezamagit de cifrele anuntate de Institutul de Statistica. “Nu intentionez sa le scuz. Nu incerc sa le diminuez importanta prin explicatii. Nu exista eforturi pe care acest guvern nu le va face pentru a rezolva o situatie foarte dificila, care, sincer, s-a inrautatit”, a precizat David Cameron.

Seful guvernului a adaugat ca va fi o munca “dificila”, dar guvernul isi va mentine planurile si va face “tot ce poate” pentru a genera crestere economica.

Economistii estimasera o crestere modesta in prima parte a anului. Potrivit Institutului britanic de Statistica, contractarea economica se datoreaza diminuarii cu 0,4% a industriei de productie, cu 3% a industriei constructiilor si cu 0,1% a sectorului de servicii. Institutia a anuntat, de asemenea, ca diminuarea investitiilor in sectorul public a contribuit la scaderea importanta inregistrata in sectorul constructiilor.

Ministrul britanic al Finantelor, George Osbourne, a recunoscut, intr-un comunicat de presa, ca Marea Britanie se afla intr-o “situatie economica foarte dificila” agravata de faptul ca “atatea tari europene sunt deja in recesiune sau sunt pe punctul de a intra”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.