Siderurgistii protesteaza

Aproximativ 200 de siderurgisti de la ArcelorMittal Hunedoara au declansat, joi, o actiune de protest, la iesirea din schimbul intai, cerand majorarea salariilor si incheiarea noului contract colectiv de munca. Miscarea de protest a avut loc in fata Otelariei Electrice nr.2, iar dupa un timp angajatii au intrat in combinatul siderurgic si au marsaluit pana la cladirea administrativa, unde au ramas aproape o ora. Accesul jurnalistilor in incinta combinatului a fost interzisa de personalul de paza. Mitingul s-a incheiat fara incidente, dupa-amiaza, dar protestul va continua daca discutiile din Comisia de Dialog Social nu le vor fi favorabile mincitorilor.

Sindicatul Siderurgistul, de la ArcelorMittal Hunedoara, a cerut o majorare a salariilor cu 20% si a respins oferta de crestere a salariilor cu 3%, comunicata de administratie, solicitand, totodata, convocarea Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Hunedoara.

“Am primit o oferta la solicitarile noastre, adica o crestere a salariilor cu 3% de la 1 aprilie si 2% de la 1 octombrie. Este o crestere neacceptata de salariati, motiv pentru care protestam. Vom avea o intalnire si in Comisia de Dialog Social, de la Prefectura, si urmeaza sa stabilim pasii pe care-i vom parcurge in continuare”, a declarat Petru Vaidos, liderul protestatarilor.

In timpul protestului, oamenii au strigat lozinci impotriva administratiei si au purtat pancarte cu diverse mesaje, printre care si cel in care se arata ca majorarea de 3% oferita reprezinta un plus la salariu de 5 euro pentru fiecare angajat.

La ArcelorMittal Hunedoara mai lucreaza circa 800 de angajati. (M.S.)

Imagine: Jean-mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.