Sindicalistii din RATB pregatesc debarcarea directorului general

2

Printr-o scrisoare deschisa transmisa premierului Victor Ponta, liderul Sindicatului Transportatorilor Asociatiei Profesionale a Transportatorilor (APT) din RATB, Ivan Tudor Florian ii cere sefului Guvernului sa intervina pentru demiterea conducerii Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), despre care sustine ca “serveste exclusiv mafiei politice din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) si grupului de interese din jurul ei. Reprezentantul sindicalistilor cere demararea unui audit financiar la regie, pentru a se scoate la iveala implicatiile ,,caracatitei politico-mafiote”. Joi, cativa reprezentanti ai Asociatiei Profesionala a Transportatorilor APT, Sindicatului Publictrans Bucuresti, Sindicatului Transportatorilor APT din RATB si Sindicatului Transportatorilor Publici de Persoane au protestat in fata sediului RATB, intre orele 10.00 – 12.00, impotriva “managementului neperformant al Regiei” si afirmand ca “dam afara directorii incompetenti de la RATB”.

“Va solicitam sa dispunet,i prin Corpul de control si prin alte institutii abilitate – DNA, Garda Finaciara, Curtea de Conturi etc. – un control al activitatii acestei regii. Suntem convinsi ca surprizele nu vor intarzia sa apara si vor fi comparabile cu cele de la Posta Romana. Vrem sa va supunem atentiei managementul defectuos, in urma caruia 150 de autobuze in valoare de aproximativ 30 de milioane de euro sunt pe butuci din cauza lipsei de anvelope”, reclama Florian Tudor Ivan in scrisoarea deschisa transmisa premierului.

”In ultimii ani, desi angajarile sunt blocate, au fost angajate sute de persoane si exista suspiciunea ca acestea au fost facute interesat chiar ilegal. Investitiile sunt fara noima si la preturi foarte mari. Consideram ca aceasta institutie publica a fost administrata in dauna avutului public si in avantajul personal”, continua el.

Liderul de sindicat ii aduce acuze grave directorului general al Regiei, Viorel Popescu, cerandu-i premierului Ponta “sa ia masuri de inlocuire a acestuia, pana ce RATB – aceasta ultima flota de importanta capitala pentru Bucuresti si nu in ultimul rand pentru Romania – nu va fi vanduta, jefuita sau va disparea in ,,Triunghiul Bermudelor”.

La protestul din fata sediului RATB, liderul Sindicatului Transportatorilor APT a precizat ca a trimis numeroase adrese, atat conducerii Regiei, cat si Primariei Capitalei si Consiliului General, insa pana acum nu s-a luat nicio masura pentru remedierea situatiei.

“De la Cabinetul Primarului General Sorin Oprescu ni s-a raspuns ca acesta nu mai are in atributii demararea unei actiuni de audit la nivelul Regiei. In conditiile in care actuala conducere a RATB, in fruntea careia se afla directorul general Viorel Popescu, nu este preocupata decat sa faca bani, noi cerem schimbarea de urgenta a managementului Regiei”, a spus Ivan, in fata sediului Regiei.

Potrivit liderului de sindicat, o decizie privitoare la continuarea protestelor va fi luata dupa sedinta Consiliului General de saptamana viitoare, in care ar putea fi discutate si aspectele ridicate de membrii de sindicat. (M.S.)

2 COMENTARII

  1. Sa fie demisi cei incompetenti ,ca totul merge inapoi la ratb,se fura ca in codru din aceasta regie si decat sa dea la angajat mai bine se spala banii cu transportul de noapte ,sa le fie rusine celor de la conducerea ratb-ului si celor care gestioneaza banii in folos personal…….
    Aveti pretentii la vatmani si soferi ?ce pacat ….sunteti pretentiosi,ati mai dat vre-o prima sau vre-un stimulent ?tocati banii cu autobuzele noaptea goale sau cu fraudulosi si alcoolisti care te sfideaza si-ti rade in fata.
    Vorba lui Prigoana:TRANSPORT GRATUIT:-)))))

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.