Sindicaliştii şi conducerea Dacia au căzut la pace

Negocierile dintre conducerea Dacia și Sindicatul Autoturisme Dacia s-au încheiat, marţi, 16 aprilie, în cadrul şedinţei finale părţile convenind creşteri salariale ce vor fi acordate din luna mai și care, pentru perimetrul platformei, reprezintă o creștere a masei salariale cu 6%, se artă în comunicatul remis redacţiei de conducerea Dacia.

În plus, toți angajaţii vor primi o primă pentru rezultatul anului 2012, în valoare de 1.680 lei brut, care va fi acordată, de asemenea, în luna mai 2013.

Amintim că negocierile intraseră în impas, dar lucrurile s-au rezolvat după ce conducerea Dacia a dat publicităţii oferta sa de creştere a salariilor, plus sporuri şi alte facilităţi.

Astfel, un operator cu un salariu de 2.000 de lei va avea o creștere de circa 9%, mult peste media creșterilor din piață în 2013, situate, de regulă, între 0 și 5%. În plus, sunt acordate prime de Paşti şi de Crăciun, primă de participare la profitul companiei, tichete cadou, tichete de masă, primă de concediu, masă caldă gratuită, bilete de odihnă, ajutoare de căsătorie, naştere, deces, zile libere în afara celor naţionale.

Sindicaliştii refuzaseră oferta, cerând majorări salariale de 480 de lei, o primă de rezultat de 1.600 de lei şi sporuri și concedii suplimentare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.