Şoferii autobuzelor de transport în comun din Rm Vâlcea au intrat în grevă

Cei circa 100 de conducători auto de pe autobuzele Regiei de Transport Public în Comun (ETA) Râmnicu Vâlcea au refuzat să iasă pe traseu, luni dimineaţă, nemulţumiţi de angajările nejustificate din ultimele 8 luni, de activitatea directorului general al companiei, căruia îi cer demisia, dar şi de salariile care nu au mai fost crescute din 2007. Ei spun că un salariu mediu la ETA este, în medie, de 1100 lei/lună.

Societatea ETA asigură transportul public în municipiul Râmnicu Vâlcea, în zona preorăşenească şi spre Parcul Industrial Râureni la Oltchim, Uzinele Sodice Govora, CET Govora, Uzina Mecanică, Vilmar, Institutul de Criogenie

Protestul este unul spontan, iar primarul interimar al Rm Vâlcea, Gheorghe Matei, a avut o întâlnire cu greviştii şi le-a promis  că va analiza cele 32 de angajări făcute în ultimele luni la Serviciul de Transport în Comun din Râmnicu Vâlcea.

„Totodată, împreună cu AGA şi Consiliul de Administraţie vom analiza performanţele managerului societăţii care efectuează transportul public în Râmnicu Vâlcea”, a precizat el, potrivit presei locale.

Matei a insistat pe lângă şoferii de la ETA „să reia activitatea pentru a nu paraliza oraşul” şi pentru a nu se ajunge în instanţă cu protestul spontan, dar aceştia nu au fost înduplecaţi.

Amintim că, din 26 aprilie, primarul Emilian Frâncu a fost arestat preventiv pentru luare de mită şi este judecat la Tribunalul Bucureşti. În locul lui a fost numit interimar Gheorghe Matei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.