Şoferii RATC Constanţa, buni de plată

Şoferii de la Regia de Transport în Comun Constanţa au renunţat, marţi la ora 13.00, la greva spontană declanşată luni, iar autobuzele regiei au ieşit pe traseu. Directorul RATC, Ovidiu Tănase, anunţă că protestatarii vor trebui să acopere pierderile înregistrate de instituţie în cele două zile. Despre mărirea salariilor, nici vorbă, şeful RATC invocând că legea nu îi permite, deoarece societatea este pe pierdere, în acest moment. Şoferii au cerut salarii de 2.000 de lei şi acordarea de tichete de masă şi prime de vacanţă.

“În urma discuţiilor pe care le-am purtat, protestatarii au acceptat că nu au dreptate şi şi-au reluat activitatea. Cei din tura a doua au şi ieşit pe traseu şi au spus că la fel vor face şi cei din celelalte ture. Mai există angajaţi care nu sunt de acord cu încetarea grevei, însă dacă Tribunalul decide mâine (miercuri – n.r.) că greva este ilegală iar ei vor continua, li se vor desface contractele de muncă”, a declarat Ovidiu Tănase.

Directorul RATC susţine că, în ciuda faptului că au încetat greva, protestatarii “vor fi acţionaţi în instanţă pentru recuperarea prejudiciului înregistrat de regie”.

Sindicatul din RATC are aproximativ 900 de membri, dar protestul a fost declanşat doar de şoferi, aproximativ 200 de persoane.

Pentru a asigura transportul public în Constanţa, Consiliul Local s-a reunit în şedinţă extraordinară, luni, şi a decis preluarea traseelor de către microbuze şi autocare ale unor firme private. Concret, pe cele 5 trasee ale RATC – liniile 102, 5, 42, 43 şi 40 – au circulat acelaşi număr de maşini câte folosea şi Regia, la acelaşi preţ, de 1,5 lei/călătoria.

“Bineînţeles că şi pierderile oamenilor, ale celor cu abonamente, vor fi acoperite tot de către cei care au protestat. Am decis să prelungim abonamentele cu două zile, pentru fiecare zi de grevă, întrucât nu este normal ca oamenii să achite pentru 30 de zile şi să beneficieze de 28. Iar banii vor fi acoperiţi tot de către cei care au făcut grevă”, a ameninţat dir. Tănase. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.