Şoferul care a provocat accidentul din Grecia NU AVEA permis de profesionist

Şoferul român de TIR care a provocat carambolul din Grecia soldat cu 5 morţi şi circa 30 de răniţi este reţinut de poliţia elenă, fiind acuzat de omor din culpă. Din primele cercetări, rezultă că bărbatul în vârstă de 39 de ani nu avea permis de profesionist iar autocamionul – care era chiar al lui -ar fi înregistrat pe o „firmă de apartament” ce îi aparţine, titrează cotidianul PUTEREA, în ediţia de astăzi.

Ieri, autorităţile judiciare locale au efectuat noi audieri, la care a fost prezent şi consulul general al României la Salonic, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Stabilirea cauzelor exacte ale accidentului rutier din Grecia va fi realizată după finalizarea procedurilor judiciare aflate în curs, la nivelul autorităţilor elene competente, informează MAE, precizând că şoferul român este reţinut de poliţia locală şi că bilanţul morţilor se ridică la cinci. „În cursul acestei zile sunt preconizate noi audieri la tribunal, pe baza informaţiilor şi probelor culese de la locul accidentului”, se arată într-un comunicat MAE.

„Şoferul autocamionului va fi asistat la audierile de astăzi (n.r. – luni) atât de un traducător, cât şi de un avocat. Consulul general al României la Salonic va asista la şedinţa de audieri preconizată, fără a avea competenţa legală de a influenţa în vreun fel procedurile judiciare aflate în curs. Stabilirea cauzelor exacte ale producerii accidentului va fi realizată după finalizarea tuturor procedurilor judiciare aflate în curs, la nivelul autorităţilor elene competente. Conform ultimelor informaţii obţinute rezultă că un alt cetăţean rănit foarte grav a decedat ulterior la spital, astfel că bilanţul actual indică cinci persoane decedate”, se arată în comunicatul MAE. (M.S.)

Sursă foto: www.puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.