Soluții WebEye pentru transporturi frigorifice fără griji: senzori pentru depistarea fluctuațiilor de temperatură

2_webeyeCanicula este una dintre marile provocări ale industriei FMCG, care trebuie să găsească soluții pentru transportul alimentelor în condiții optime. Un răspuns îl oferă telematica, o investiție care face toți banii pentru că elimină riscul ca alimentele să se degradeze, iar beneficiul este evident pentru toată lumea, pe tot lanțul de aprovizionare: reducerea cu aprox. 20% a cheltuielilor operaționale.

WebEye a gândit o serie de soluții pentru monitorizarea temperaturii în compartimentele de marfă. Temperatura în aceste spații este verificată printr-un sistem de senzori la fiecare 15 secunde iar dacă valoarea crește, dispeceratul și șoferul sunt alertați în timp real cu privire la modificarea din compartimentul de alimente, astfel încât deteriorarea lor să fie evitată. Astfel, soluția WebEye permite urmărirea temperaturii diferitelor tipuri de alimente având în vedere faptul că temperaturile de depozitare sunt diferite pentru fiecare tip de produs în parte.

De asemenea, evenimente nedorite în timpul transportului, cum ar fi deschiderea accidentală a ușii în camera frigorifică, este înregistrată imediat de senzori amplasați pe ușă iar șoferul/dispeceratul este alertat în timp real.

WebEye propune două variante de echipare: cu echipament separat instalat pe semiremorcă, care cu ajutorul conexiunilor directe prin cablu preia informaţiile legate de temperaturi, funcţionarea agregatului, senzor uşă spate; prin emiţător radio montat pe semiremorcă şi un receptor montat pe capul tractor. Emițătorul semiremorcii transmite informaţiile către unitatea centrală montată pe capul tractor. Sistemele telematice disponibile în primul caz au avantajul de a funcţiona independent de capul tractor, deoarece sunt conectate la bateria proprie a semiremorcilor frigorifice.

„Soluția WebEye pentru transporturi frigorifice în condiții de siguranță este benefică nu doar vara, însă cu siguranță acesta este cea mai sensibilă parte a anului și este esențial pentru jucătorii din FMCG și industriile conexe să aibă instrumentele care să îi ajute să elimine neplăcerile provocate de fluctuațiile de temperatură. Având în vedere faptul că senzorii noștri alertează șoferul în cel mai scurt timp cu privire la orice modificare de temperatură, pagubele produse de creșterea ei sunt complet eliminate. Vorbim, așadar, de reducerea cu 20% a cheltuielilor, ceea ce este foarte important în economia oricărui business”, a declarat Levente Gall, directorul de vânzări al WebEye România.

Printre clienții WebEye care au optat pentru sistemele telematice de monitorizare a transporturilor frigorifice se numără mari jucători din retailul european – precum Spar, Tesco, ALDI sau Penny – și din România – Fornetti, Havi Logistics, Frigo Meat, Frigomex, Interfrigo Com etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.