Sorin Munteanu, inlocuit cu Ioan Simonca la sefia Companiei Nationale de Investitii

Sorin Munteanu, directorul general al Companiei Nationale de Investitii (CNI), a fost revocat din functie de Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, care l-a numit in locul lui interimar, pentru 30 de zile, pe Ioan Simonca, angajat in institutie. Acesta va trebui sa intocmeasca un raport asupra starii financiare a companiei.

“Vor fi verificate programele pe care compania le-a derulat cu finantare din fonduri de la bugetul de stat, achizitiile publice desfasurate de companie, precum si proiectele finantate de CNI pana in prezent. In urma acestor verificari, se vor face propuneri privind prioritizarea proiectelor curpinse in programele nationale si se vor lua masuri pentru transparenta procedurilor de achizitii publice”, se arata intr-un comunicat de presa emis de MDRT.

De asemenea, in perioada interimatului, directorul CNI va propune masuri inclusiv in ceea ce priveste reorganizarea companiei si orientarea activitatii acesteia spre eficientizarea cheltuielilor de functionare a societatii. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.