Şova: Direcţiile de drumuri au cerut peste 4 miliarde de euro pentru gropi

Dan Şova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional, a declarat vineri la Palatul Parlamentului, unde a participat la lucrările atelierelor organizate de PSD, că direcţiile regionale de drumuri şi poduri au cerut CNADNR peste 4 miliarde de euro pentru repararea gropilor din asfalt, dar bugetul „e de 200 şi ceva de milioane de euro” iar „cererile lor sunt exagerate”.

El a asigurat că există bani pentru astuparea gropilor de către CNADNR, însă pentru lucrările de reabilitare va trebui să pună la bătaie bani Ministerul Finanţelor.

“Acum, de exemplu, avem pentru gropi, ca să fiu foarte explicit, o alocare de 180 de milioane de euro, care probabil că va fi suplimentată undeva la vreo 230-240 de milioane de euro. Direcţiile regionale de drumuri şi poduri, analizând situaţia infrastructurii, au făcut cereri către CNADNR de peste 4 miliarde de euro, numai pentru gropi, dar bugetul e de 200 şi ceva de milioane de euro. Fireşte, cererile lor sunt exagerate. Eu din ce am vorbit la CNADNR şi din informaţiile pe care le-am obţinut de la Consiliul de Administraţie sunt bani suficienţi pentru a acoperi gropile. Restul intră pe bugetul mare de la Finanţe pentru reabilitări”, a precizat el. (M.S.)

gropi asfalt - foto Jean-Mihai PALSU

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.