STP SA Alba Iulia – cea mai bună companie europeană de autobuze

Compania românească STP SA Alba Iulia, membru UNTRR, a câştigat premiul pentru cea mai bună companie europeană de autobuze din acest an.

Premiul IRU pentru Excelenţă – IRU Bus Excellence Award 2013 i-a revenit anul acesta Societăţii de Transport Public (STP) SA Alba Iulia. Premiul a fost acordat în cadrul celui de al optulea Forum European de Autobuze şi Autocare organizat de Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere (IRU), care a avut loc în data de 17 octombrie 2013 la Kortrijk, Belgia. Societatea de Transport Public (STP) SA Alba Iulia a câştigat premiul IRU Bus Excellence Award 2013 pentru investiţiile semnificative făcute pentru o flotă ale cărei vehicule sunt confortabile, ecologice, accesibile şi persoanelor cu dizabilităţi, pentru punctualitatea cu care autobuzele respectă programul călătoriilor, pentru sistemul integrat de ticketing şi pentru satisfacerea clienţilor prin informarea în timp real prin panouri de afişaj a orelor de sosire în staţie. Membrii juriului internaţional IRU Bus Excellence Award 2013, Peter J. Pantuso (Preşedinte CTIS şi CEO American Bus Association), David Watson (Director Relaţii UE, Confederaţia de Transport Călători din Marea Britanie), John Gilbert (Preşedinte Eurolines), Carine Berger (Consultant juridic FBAA, Belgia), Mary Crass (Şef pregătire şi politică a summit-ului Forumul Internaţional de Transport), Trevor Garrod (Preşedinte Federaţia Europeană de Călători), Claudio Nelson CR de Abreu (Director Executiv Grupo Santa Cruz Transportes, Brazilia) au acordat acest distins premiu companiei STP SA Alba Iulia pentru standardele sale de calitate extrem de ridicate în ceea ce priveşte confortul clienţilor, responsabilitatea faţă de mediul înconjurător şi pentru utilizarea de noi tehnologii şi soluţii inovatoare.

Stelian Nicola, Directorul General al STP SA Alba Iulia, a declarat: „Transportul public din Alba Iulia oferă fiecărui cetăţean posibilitatea de a avea o viaţă socială activă, acces la muncă, educaţie, autorităţi şi servicii publice, chiar dacă nu deţine maşină personală, indiferent de rasă, religie sau venituri. Traseele noastre acoperă oraşul în întregime astfel încât călătorii noştri ajung unde vor, când vor. Cu toate că suntem o companie 100% privată, ne considerăm un serviciu public, având ca misiune să creştem permanent calitatea transportului de călători.“ STP SA Alba Iulia are în dotare 90 de autobuze, nu mai vechi de şase ani, cu impact redus asupra mediului prin utilizarea biocarburanţilor, dotate cu aer condiţionat şi sisteme de încălzire suplimentară. Compania şi-a construit propria staţie de alimentare cu carburant şi are o spălătorie de ultimă generaţie pentru autobuze curate şi confortabile. Persoanele cu dizabilităţi pot circula fără probleme pe toate traseele din Alba Iulia pentru că autobuzele sunt dotate cu podea coborâtă, cu rampă şi sistem de îngenunchere la bordură. STP SA Alba Iulia a introdus, de asemenea, pentru prima dată în România un sistem prin care se pot achiziţiona bilete cu valabilitate de o oră pe toate mijloacele de transport din Alba Iulia şi Turda, inclusiv pentru suburbii.

STP SA Alba Iulia este implicată în proiectul ENERQI, care are ca scop îmbunătăţirea calităţii transportului public prin observaţii zilnice ale utilizatorilor.

Domnul Yves Mannaerts, Vicepreşedintele IRU, a declarat: „Juriul a răsplătit STP SA Alba Iulia pentru politica sa remarcabilă şi cuprinzătoare care îndeplineşte toate obiectivele campaniei SMART MOVE şi va deveni, fără îndoială, o sursă de inspiraţie şi un model pentru multe companii din regiune.“ La nivel global, IRU Bus Excellence Award îşi propune să promoveze o utilizare mai largă a transportului public urban şi interurban cu autobuzul şi autocarul, prin proiecte inovatoare, economice şi de înaltă calitate. Acest premiu se acordă o dată la doi ani. UNTRR este un membru activ al Uniunii Internaţionale a Transporturilor Rutiere (IRU) în Preşedinţia Executivă şi în Consiliile de Transport Marfă şi Persoane ale IRU.

 

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.