Sute de şoferi, amendaţi la trecerea la nivel cu calea ferată

Peste 700 de şoferi din 6 judeţe au fost amendaţi de poliţişti în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, iar 42 de permise de conducere au fost reţinute – 16 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 3 pentru depăşire pe platforma căii ferate şi 23 pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare, informează, miercuri, Poliţia Română.

“Marţi, poliţişti din cadrul Serviciilor Rutiere Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, împreună cu cei de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Iaşi, sub coordonarea Direcţiei Rutiere şi Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR, au desfăşurat, în judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, acţiuni pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, ce au loc în zonele cu trecere la nivel cu calea ferată”, se precizează în comunicatul IGPR.

Din cele peste 700 de sancţiuni contravenţionale, aproximativ 80 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi mai mult de 500 pentru abateri la regimul circulaţiei.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.