T-Systems, Daimler și DKV, joint venture

tollT-Systems International GmbH, Daimler AG și DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG doresc să coopereze pentru a dezvolta sistemul European Electronic Toll Services (“EETS”) în toată Europa. Forma anticipată de colaborare va fi sub formă de joint venture.

Obiectivul este de a înscrie parteneri de vânzări să comercializeze serviciile EETS și să proceseze taxele pentru clienții finali.

Colaborarea așteaptă aprobarea autorităților care reglementează concurența.

Baza tehnică a serviciilor dorite va fi o unitate de bord interoperabilă, proiectată să permită tarifarea taxei de drum în toată Europa prin utilizarea unui singur dispozitiv.

Lansarea pe piață este programată pentru 2018 în următoarele țări:

  • Belgia
  • Germania
  • Franța
  • Austria
  • Polonia

Următorul pas este de a include și aceste țări, în măsura în care va fi posibil, la momentul lansării pe piață sau la un moment proxim după:

  • Italia
  • Portugalia
  • Spania
  • Ungaria

Se intenționează ca serviciile oferite să acopere toate taxele de drum curente și viitoare, precum și tunelurile și podurile importante cu un singur aparat de bord.

Despre DKV Euro Service

DKV Euro Service www.dkv-euroservice.com este unul din liderii pieței de servicii din domeniile logistică şi transporturi, de aproximativ 80 de ani. De la 60.000 de puncte de acceptanţă ale partenerilor multibrand, care oferă servicii de alimentare fără numerar, în baza cardului, la servicii de taxe de drum și recuperarea TVA, DKV oferă o gamă de servicii pentru optimizarea costurilor şi managementul flotei la nivel european.

DKV este parte a DKV MOBILITY SERVICES GROUP, cu 800 de angajați. În 2015, compania a obținut o cifră de afaceri de 5,8 miliarde de euro, fiind prezentă în 42 de ţări. În prezent, peste 2,5 milioane de carduri DKV şi unități de bord pentru taxe de drum sunt folosite de peste 130.000 de clienţi. În 2016, DKV Card a fost numit pentru a 12-a oară consecutiv cel mai bun brand la categoria de carduri de alimentare și servicii.

Deutsche Telekom, pe scurt

Deutsche Telekom este unul dintre liderii mondiali în domeniu telecomunicațiilor integrate, cu 156 de milioane de clienți pentru servicii de telefonie mobilă, 29 de milioane de linii fixe de comunicații și peste 18 milioane de linii broadband.

Compania furnizează produse și servicii de comunicații fixe, comunicații mobile, Internet și IPTV și soluții tehnologice pentru comunicații pentru companii. Deutsche Telekom este prezentă în peste 50 de țări. Cu aproximativ 225.200 de angajați în întreaga lume, generăm venituri de 69,2 miliarde de euro în anul financiar 2015, aproximativ 64% fiind în afara Germaniei.

Daimler, pe scurt

Daimler AG este unul dintre cei mai de succes producători auto din lume. Compania este unui dintre cei mai mari constructori auto de modele premium cu diviziile Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Mercedes-Benz Vans, Daimler Buses și Daimler Financial Services, și cel mai mare producător de vehicule comerciale, cu operațiuni globale. Daimler Financial Services oferă servicii de finanțare, leasing, management de flote, servicii de asigurare, investiții, carduri de credit și servicii inovatoare de mobilitate.

Fondatorii companiei, Gottlieb Daimler și Carl Benz au scris istorie odată cu invenția automobilului, în 1886. În calitate de pionier în industria auto, Daimler continuă să modeleze viitorul soluțiilor de mobilitate și astăzi: compania aplică tehnologii inovatoare și ecologice pentru a produce vehicule sigure și superioare, care îi fascinează și îi încântă pe clienți. Daimler investește constant în dezvoltarea de trenuri de rulare alternative – de la vehicule hibride la electrice, pe bază de baterii sau pile de combustibil – cu scopul de a face posibile pe termen lung automobilele fără emisii. Mai mult, compania este consecventă în obiectivul de a facilita eliminarea accidentelor și conectivitatea inteligentă mergând până la condusul autonom. Daimler acceptă provocarea de a răspunde responsabilității sale față de societate și mediu.

Daimler comercializază vehicule și servicii pe aproape toate continentele și are fabrici în Europa, America de Nord și de Sud, Asia și Africa. În plus față de Mercedes-Benz, cel mai valoros brand auto din lume, plus Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach și Mercedes me, portofoliul Daimler include și smart, Freightliner, Western Star, BharatBenz, FUSO, Setra, Thomas Built Buses și mărcile de servicii financiare Daimler: Mercedes-Benz Bank, Mercedes-Benz Financial, Daimler Truck Financial, moovel, car2go și mytaxi.Compania este listată la bursele din Frankfurt și Stuttgart (simbol DAI). În 2015, Grupul Daimler a vândut aproximativ 2.9 milioane de vehicule și a angajat o forță totală de muncă de 284.015 oameni. Cifra de afaceri totală a fost de 149,5 miliarde de euro, iar indicatorul EBIT a fost de 13,2 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.