Taxa de trecere pe A2 la Podul de la Cernavoda, sistata in weekend, de proba. Masura s-ar putea permanentiza vara

Ministerul Transporturilor a sistat, vineri seara si duminica, plata taxei de trecere la podul de la Fetesti-Cernavoda, in urma unei decizii care nu a fost anuntata public, dar a fost publicata in Monitorul Oficial vineri seara. Desigur, toti conducatorii auto s-au gandit ca este o manevra a USL cu ocazia referendumului, avand in vedere ca turistii pot vota si pe litoral, 100 de sectii fiind infiintate numai la Mamaia. Insa noul director al CNADR, Mircea Pop, sustine ca masura este in scopul fluidizarii traficului, avand in vedere blocajele inregistrate in weekendul trecut. El da si o veste buna: ridicarea taxei la sfarsit de saptamana ar putea fi permanentizata pe toata perioada verii.

Potrivit ordinului publicat in Monitorul Oficial, scutirea de la plata taxei de pod s-a aplicat astfel:

– vineri, pe sensul Bucuresti- Constanta;

– duminica, pe sensul Constanta- Bucuresti.

Amintim ca ministrul Anca Boagiu a redus anul trecut, prin Ordinul 513/2011, la 5 lei tariful de trecere a podurilor de pe Dunare de la Fetesti-Cernavoda si Giurgeni-Vadu Oii, pentru motociclete si toate vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone. Pana atunci, motocicletele erau taxate cu 8 lei, iar vehiculele de pana la 3,5 tone (sau egal), cu 11 lei.

“Masura a fost luata pentru fluidizarea traficului spre litoral. Weekend-ul trecut s-au format cozi foarte mari si acum am vrut sa vedem daca se intampla la fel daca nu se mai plateste taxa. Vineri seara a functionat foarte bine. Daca va functiona si duminica, vom permanentiza aceasta masura“, a declarat Mircea Pop, directorul general al CNADR.

Cat despre cuantumul incasarilor din weekendul trecut din taxa de pod si cat se pierde din cauza anularii acestei taxe,seful Companiei de Autostrazi a precizat ca va face o informare publica saptamana viitoare.

Potrivit hotelierilor, la fiecare sfarsit de saptamana se inregistreaza pe litoral circa 200.000 de turisti, incepand cu 1 iulie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.