Taximetriști “arşi” la 5 aeroporturi

Din cei 138 de şoferi de taxi verificaţi de poliţişti în zona aeroporturilor internaționale Bacău, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și București – Henri Coandă -, 28 au fost amendaţi cu 6.640 de lei iar 6 au rămas fără certificate de înmatriculare, informează Poliţia Română.

Filtrele de poliţişti au acționat miercuri, timp de două ore, pe traseele dinspre și către aeroport, precum și în zonele unde are loc debarcarea și preluarea pasagerilor. S-a urmărit depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii și pentru sancționarea celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Din totalul sancțiunilor, 24 au fost aplicate pentru încălcarea Codului rutier, una pentru încălcarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și 3, pentru nerespectarea altor acte normative.

La activitățile coordonate de Direcția de Poliție Transporturi din cadrul IGPR au participat și polițiști locali și specialiști de la RAR și Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.