Taximetriştii au învins: Dedu părăseşte Primăria Capitalei

Ion Dedu, şeful Direcţiei de Transporturi din Primăria Capitalei, va părăsi instituţia începând cu 22 iulie, după ce a demisionat din motive personale. Anunţul a fost făcut de Hotnews.ro, care a primit confirmarea de la PMB.

“Domnul Ion Dedu si-a depus demisia la directia Resurse Umane, demisie ce va fi operabila incepand cu data de 22 iulie 2015, acesta invocand motive personale. Demisia este un act unilateral si nu necesita aprobarea conducatorului institutiei, conform legislatiei in vigoare”, se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei la solicitarea Hotnews.ro.

Ion Dedu a fost timp de mai multi ani director de infrastructură la RATB, iar în 2006 a demisionat in 2006 pentru a activa “in privat”, devenind asociat si director general la Urban Proiect Grup SRL. După numai 2 ani a fost numit de abia alesul primar general Sorin Oprescu în funcţia de director executiv in Directia de Transporturi a PMB.

Dedu a fost contestat timp de ani întregi de taximetriştii independenţi din Capitală, ultimul lor protest în care i-au cerut demisia, în faţa sediului Primăriei Capitalei, având loc anul acesta în 24 februarie. 

În 28 mai 2014, printr-o Scrisoare deschisă trimisă primarului Oprescu şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Asociaţia Profesională a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere (APTTI), membră a Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), a solicitat “extinderea cercetărilor şi în dosarele referitoare la autorizaţiile taxi „tribuite ilegal, respectiv cele ce fac obiectul dosarului 10910/13/11.11.2013, înregistrat la D.N.A, acesta fiind un model al faptelor de corupţie comise de către Ion Dedu şi subalternul său Cristian Eremia”.

În martie 2012, solicitarea ANTTI de a-i demite pe directorul general Ion Dedu şi pe directorul executiv Mădălin Dumitru de la Direcţia Transporturi, Drumuri, Sistematizarea Circulaţiei a fost respinsă de Sorin Oprescu, pe motiv că “este nefondată”

Între timp, Mădălin Dumitru a intrat pe mâna DNA, fiind arestat preventiv în 20 iunie 2014. (M.S.)

Sursă foto: www.puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.