Taximetriştii de la Otopeni, clienţii poliţiştilor

Controalele poliţiştilor asupra taximetriştilor care îşi desfăşoară activitatea în zona Aeroportului Internaţional  “Henri Coandă” – Otopeni continuă să găsească clienţi la amenzi. În ultimele două zile, 128 de taximetrişti au fost sancţionaţi pentru lipsa atestatelor de pregătire profesională, expirarea verificării metrologice a aparatului de taxat sau nerespectarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice.

Au fost aplicate 42 amenzi pe Legea 38/2003 privind taximetria şi 84 pe OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

A fost depistat, de asemenea, un taximetrist care avea verificarea metrologică expirată la aparatul de taxat.

Altul efectua transport rutier de persoane în regim taxi fără a deţine atestat de pregătire profesională, iar unul nu avea afişată în interiorul autoturismului lista cu tarifele de transport.

“Principalele obiective ale acţiunii au fost depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie şi eliminarea pirateriei în domeniu, diminuarea concurenţei neloiale, precum şi verificarea stării tehnice a autovehiculelor taxi şi a funcţionării corecte a aparatelor de taxat”, informează, sâmbătă, Poliţia Română.

La acţiunea desfăşurată în perioada 6 – 8 martie pe traseul dinspre/către aeroport, de către poliţiştii Direcţiei Rutiere şi ai Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR au participat şi jandarmi din cadrul Secției de Jandarmi a Aeroportului “Henri Coandă”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.