Taximetriştii, eliminaţi de la Aeroportul Otopeni

Taximetriştii au interzis să abordeze şi să preia clienţii în incinta Aeroportului “Henri Coandă” Otopeni-Bucureşti, iar taxiurile nu mai au acces în parcările publice din zonă, potrivit unor anunţuri afişate la aeroport, în urma scandalului izbucnit după uciderea turistei japoneze în 15 august.

“Se interzice orice practică de abordare şi preluare a clienţilor în perimetrul aeroportuar de către taximetrişti sau interpuşi”, se arată în primul anunţ.

“Începând cu data de 10.09.2009 se interzice accesul autoturismelor taxi în parcările publice. În caz contrar se va proceda la blocarea roţilor autoturismului şi la ridicarea acestuia. Deblocarea autoturismului se va face după plata tarifelor de blocare şi depozitare”, menţionează cel de-al doilea, afişat în incinta aeroportului.

Amintim că, în 15 august, în jurul orei 20.30, Vlad Nicolae (26 de ani) a abordat-o pe japoneza Yurika Masuno, de 20 de ani, în Aeroportul Otopeni, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi. Cei doi au urcat într-un taxi, iar Vlad a cerut să fie lăsaţi la marginea pădurii Corbeanca, unde şi-a ucis şi jefuit victima.

Două zile mai târziu, în locul respectiv a fost descoperit cadavrul. Vlad Nicolae a fost arestat preventiv în 19 august.

După două săptămâni, autorităţile au decis ca paza aeroporturilor şi gărilor să fie asigurată şi de poliţişti. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.