Taxiurile de la Otopeni, verificate la 2 săptămâni după uciderea studentei japoneze

Autorităţile par să nu se dezmeticească nici la două săptămâni de la uciderea studentei japoneze luate cu taxiul de la Aeroportul Otopeni. Un supracontrol al Poliţiei Rutiere, ARR, RAR, Poliţiei Transporturi şi Protecţiei Consumatorilor, la care a ţinut să defileze şi ministrul de Interne, Mircea Duşa, nu a adus noutăţi despre taximetriştii care operează la liber în zona aeroportului. Au fost reţinute câteva certificate de înmatriculare şi aplicate 24 de amenzi pentru încălcarea normelor rutiere şi 23 pentru nereguli depistate pe Legea taximetriei. Plus o “maimuţă” depistată la aparatul de marcat. În tot acest timp, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, adoptă poziţia struţului, deşi aeroportul se află în ograda Ministerului Transporturilor.

Iată marea “captură” a organelor de ordine: 12 certificate de înmatriculare reţinute şoferilor ale căror maşini aveau defecţiuni tehnice şi 47 sancţiuni aplicate.

Dintre aceste, 24 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul, pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, informează Poliţia Română.

Inspectorii din cadrul Biroului Român de Metrologie Legală au aplicat o sancţiune contravenţională şi, ca măsură complementară, au reţinut aparatul de taxat, pentru încălcarea prevederilor O.G. 20/1992 privind activitatea de metrologie.

Acţiunea s-a desfăşurat, între orele 12.00 şi 16.00, pe traseele dinspre/către aeroport, în zonele de debarcare şi de preluare a pasagerilor, şi a urmărit depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Ucigaş în serie, şi-a transportat cu taxiul una dintre victime 

În 15 august, o studentă japoneză de 20 de ani a fost acostată în Aeroportul “Henri Coandă”, urcată într-un taxi şi dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărită şi ucisă.

Principalul suspect, Nicolae Vlad, arestat imediat după găsirea corpului victimei, este comparat de anchetatori cu Ion Rîmaru, un criminal în serie care a terorizat Bucureştiul între anii 1970-1971, violând şi ucigând mai multe femei.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al României, a declarat, într-o emisiune televizată, că procurorii au extins acuzaţiile asupra lui. În total, Nicolae Vlad este acum acuzat sau suspectat de un omor calificat şi deosebit de grav (în cazul studentei din Japonia), un omor calificat, 5 violuri, 5 tâlhării, 6 violări de domiciliu şi două lipsiri de libertate.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.