Timbru de mediu mai mare pentru diesel

Timbrul de mediu va avea cuantum mai mare pentru posesorii maşinilor cu motor pe motorină, pe motiv că acestea sunt mai poluante decât cele pe benzină, potrivit Rovanei Plumb, ministrul Mediului, care tot croieşte de o lună noua taxă auto. După ce a postat pe site-ul Ministerului Mediului proiectul legislativ, cu formul a de calcul cu tot, demnitarul a anunţat miercuri, la şedinţa de Guvern, că iniţiativa legislativă este “în faza finală de analiză” şi că va ţine cont de părerile exprimate în dezbaterea publică de producătorii şi importatorii de autoturisme, precum şi de poziţiile altor persoane juridice şi fizice.

“Faţă de ceea ce am prezentat pe site-ul Ministerului Mediului ca propunere, în momentul de faţă luăm în calcul o formulă de calcul separată pentru motoarele care utilizează benzină şi pentru cele care utilizează motorină, dat fiind faptul că motoarele diesel au un plus de particule care poluează”, a spus Rovana Plumb.

Ea a precizat că formula de calcul va rămâne aceeaşi, fără însă a da alte amănunte jurnaliştilor curioşi.

Premierul Victor Ponta a anunţat încă din decembrie că taxa auto va fi modificată în prima şedinţă de Guvern de anul acesta, adică în 3 ianuarie. De atunci a trecut o lună şi Legea nr. 9/2012 a rămas la fel.

Un proiect legislativ este postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului, însă va suferi modificări, cum este cea privind cuantumul Timbrului pentru maşinile diesel şi cele pe benzină.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.