Tot taximetriştii autorizaţi sunt cei amendaţi. “Piraţii” de la Aeroportul Otopeni au dispărut

În cea de-a doua zi de control al taximetriştilor din zona Aeroportului “Henri Coandă” au fost amendaţi numai taximetriştii autorizaţi, deşi acţiunea îi viza pe cei care practică pirateria în domeniu. Însă aceştia au dispărut de când Poliţia Rutieră a început raziile – e drept, de doar două zile – în perimetrul aeroportului, iar Parchetul General anchetează crima odioasă căreia i-a căzut victimă o studentă japoneză. Aceasta a fost racolată în aeroport în 15 august, apoi luată cu un taxi şi dusă la marginea pădurii Corbeanca, unde a fost jefuită şi ucisă.   

După ce 47 de taximetrişti au fost sancţionaţi joi, alţi 64 au primit amenzi, vineri, în urma controalelor efectuate timp de patru ore, în zona Aeroportului Otopeni, de poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Ilfov şi cei ai Serviciului de Poliţie Transporturi Aeriene, împreună cu specialişti de la Registrul Auto Român (RAR).

Acţiunea a vut loc între orele 11.00 şi 15.00. Au fost controlate 122 de autoturisme, pe traseele dinspre şi către aeroport, precum şi în zonele de debarcare şi de preluare a pasagerilor.

Potrivit Poliţiei Române, au fost aplicate 64 de amenzi în valoare totală de 11.740 lei, dintre care:

* 7 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere

* 56 pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice

* 1 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încalcare a unor norme de convieţuire sociala, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, au fost reţinute 14 certificate de înmatriculare.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, potrivit Poliţiei Române.

Amintim că autorităţile au decis, începând de vineri, ca toate aeroporturile şi gările mari din ţară să fie patrulate permanent de echipe mixte, formate din poliţişti şi jandarmi, care, alături de restul structurilor cu atribuţii de pază, vor supraveghea inclusiv activitatea taximetriştilor din zonă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.