Trafic dublu la Vama Nadlac: romanii din strainatate vin in vacanta

Traficul la intrarea in tara prin punctul de trecere a frontierei Nadlac s-a dublat in ultimele 24 de ore, de la 4.500 de autoturisme in mod obisnuit la aproximativ 10.500, deoarece romanii care lucreaza in strainatate vin sa-si petreaca vacanta alaturi de familie. Potrivit Biroului de presa al Politiei de Frontiera Arad, controlul de frontiera are loc pe 4 benzi si nu pe una sau doua, cum se desfasura pana sambata. Aglomeratia de la Nadlac este specifica primului weekend din luna august si ultimelor zile din august, cand romanii din strainatate se intorc la munca, dupa concediu.

“Traficul s-a dublat pe sensul de intrare, motiv pentru care a fost suplimentat numarul de benzi de circulatie si personalul. In functie de situatia din urmatoarele ore, se vor lua si alte masuri pentru desfasurarea in conditii optime a traficului si micsorarea timpilor de asteprare la control”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Daniel Iancu.

Traficul s-a intensificat si pe DN 7, iar la iesirea din orasul Pecica spre Arad se formeaza coloane de autoturisme la trecerea peste calea ferata. De asemenea, la fiecare din cele 8puncte de achizitionare a rovinietei existente intre Nadlac si Arad se formeaza cozi de cateva zeci de autoturisme.

Circulatia este ingreunata si pe centura rutiera a municipiului Arad, parte din DN7, din cauza celor doua treceri peste liniile ferate. Politia Rutiera Arad a suplimentat numarul de patrule si agenti pentru a fluidiza traficul pe DN 7. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.