Transfăgărășanul, circuit pentru Sibiu Rally Challenge 2015

Sibiu Rally Challenge, festivalul dedicat sporturilor cu motor programat în perioada 20 – 23 august 2015, se va desfășura în premieră mondială pe circuitul Transfăgărășan. Circuitul va fi inclus și ca probă specială în cadrul Raliului Sibiului, etapa a 6-a din Campionatul Național de Raliuri, și va fi parcurs de 4 ori.

În plus, aici vor avea loc demonstrațiile de drift, karting și celelalte evenimente programate în cadrul festivalului, anunță organizatorii, într-un comunicat remis redacției.

Cel mai celebru drum din România va beneficia de o transformare totală pentru a oferi fanilor un spectacol unic. Arhitectul german Hermann Tilke, designerul celor mai noi circuite din Campionatul Mondial de Formula 1, dar și a circuitului stradal din jurul Casei Poporului, se ocupă de acest proiect unic.

“Am construit circuite peste tot, în mlaștină, în deșert, dar niciodată pe un munte. Tocmai de aceea am acceptat această provocare unică. Este o zonă fabuloasă care va atrage foarte mulți pasionați de curse. Sunt sigur că va deveni chiar mai popular decât celebrul Nurburgring”, a spus Hermann Tilke.

Circuitul Transfăgărășan va respecta toate normele de siguranță impuse de FIA și va putea găzdui orice tip de întrecere din lumea sporturilor cu motor.

Schiță circuit Transfăgărășan

Lucrările au început astăzi iar principala provocare este deszăpezirea versantului pe care va fi construită porțiunea ce unește punctele de la Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

“Nu-i bai, că avem vreme pentru toate, doar să se mai ducă zăpada. Vom face totul molcom, așa cum ne pricepem noi mai bine ”, a spus unul dintre angajații firmei de construcții din Sibiu.

Organizatorii spun că unii cabanieri din zonă au dat informații că la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac s-ar fi cazat în această perioadă un anume Bernie Ecclestone, iar surse oficiale au confirmat că a venit în zonă pentru a vedea dacă aici se va putea organiza și un Grand Prix de Formula 1.

Trasfagarasan, Sibiu Rally Challenge 2014

“Anul acesta este pentru prima oară când Raliul Sibiului se va desfășura pe asfalt și ne-am gândit să venim cu ceva noua. Astfel circuitul Transfăgărășan va fi punctul de atracție al festivalului dedicat sporturilor cu motor. Sunt sigur că vom reuși să terminăm totul la timp și că în august 2115 piloții vor face un spectacol total la Raliul Sibiului. Unii vorbesc deja de Formula 1, dar toate la timpul lor”, spune Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Challenge, în comunicat. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.