ASF a acceptat plafonarea tarifului RCA la 7.500 lei/an pentru un camion

protest-tir-coloanaTransportatorii care au protestat în Piața Victoriei au reușit să convingă conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) să plafoneze tariful RCA la valoarea de 7.500 lei/an pentru un camion, față de 20.000 lei/an, la cât crescuse la 1 iulie.

Iată comunicatul ASF:

“Ca urmare a discuțiilor avute astăzi la sediul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) cu reprezentanți ai patronatelor din domeniul transporturilor, s-a stabilit că elementele care vor fi luate în considerare în calculul tarifelor de referință pentru polițele RCA, conform OUG emisă de Guvern, sunt următoarele:

– frecvența și dauna medie, ținând cont și de daunele întâmplate și neavizate, precum și de trendul acestora, conform datelor statistice publicate la nivel de piață (raportul Milliman), actualizate la 30 iunie 2016;

– încărcarea pentru cheltuieli administrative, achiziție, taxe etc., de maxim 25%;

– încărcarea pentru aplicarea sistemului de bonus/malus.

De exemplu, se estimează un tarif maxim de aproximativ 7.500 lei/an pentru autoutilitare de peste 16 tone, clasa bonus-malus B0. Acest tarif țintă nu include încărcări pentru profit și marja comercială.

La întâlnire au participat reprezentanți ai UNTRR, APTE 2002, FORT, Apulum și ASF”.

comunicat-asf

Protestatarii au eliberat Piața Victoriei, unde au manifestat până la ora 15.00, conform autorizației primite de la Primăria Capitalei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.