Transportatorii pregătesc megaprotestul RCA

protest-camion“După un an în care autoritățile au demonstrat că sunt incapabile să rezolve dezmâțul prețurilor polițelor RCA, transportatorii din România pregătesc megaprotestul RCA”, anunță COTAR, într-un comunicat remis redacției pe care îl redăm integral:

Protestul national va avea loc în 14 – 15 septembrie, însă până atunci, transportatorii vor protesta într-o formă inedită: sediul Guvernului și sediul ASF vor fi claxonate de către toți transportatorii sau alte categorii profesionale, precum și de către persoanele fizice nemulțumite de un preț RCA exorbitant.

Protestatarii vor avea lipite pe parbriz, in partea dreapta, o coala de hartie cu mesajul “Protest RCA”.

“Aceasta este prima forma de protest pasnic din Bucuresti, din aceasta vara, pe care atat transportatorii, cat si persoanele fizice nemultumite de pretul de lux al unui RCA, care – culmea! – nu despagubeste in caz de dauna. Conducerea institutiei cu rol de protectie a consumatorului de asigurari, respectiv ASF, simuleaza grija fata de consumator, fiind de fapt artizanii din umbra al acestui genocid al transportatorilor romani“, a declarat Vasile Stefanescu, presedintele COTAR.

Actuala forma pasnica de protest va debuta la 16 August si nu va fi sistata decat dupa rezolvarea costului de prima RCA. Protestatarii vor claxona in interval 09.00 – 17.00, ori de cate ori se vor afla in preajma aceastor institutii.

“Pana in prezent, atat guvernul technocrat, cat si ASF au ratat doua ocazii de a rezolva problema pretului RCA, care a devenit o problema nationala. Este foarte posibil ca, in urma megaprotestului din luna Septembrie, atat actualul Guvern, cat si actuala conducere a ASF sa nu mai aiba aceasta ocazie, pentru ca nu vom mai sta sa ascultam doar promisiuni. Daca vor dori sa vada cum arata o tara paralizata din cauza transportatorilor, vor trebui sa isi asume si consecintele unei probleme deosebit de grave pe care au refuzat sa o rezolve”, a declarat Stefanescu.

Totodata, incepand de marti, 16.08.2016, pana la data solutionarii pretului primei RCA, toate autovehiculele de marfa vor reduce viteza de circulatie in intreaga tara, pana la limita evitarii oricarui pericol, timp de minim 2 ore (intre orele 10:00-12:00), dupa modelul protestelor din Alba, Brasov, Cluj, Baia Mare etc., asa cum am stabilit cu Apte 2002 si Apulum.

“Dacă până în data de 15 septembrie nu va fi rezolvată problema prețului RCA, vom scoate cheia de contact din toate camioanele, taxiurile, mașinile de transport persoane etc. aflate pe toate drumurile publice. Mai aveti fix o lună să rezolvati aceasta problemă!”, le transmite guvernanților Vasile Ștefănescu, președintele Confederației Operatorilor de Transport Autorizați din România (COTAR).

Sursă foto: APTE 2002

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.