Trei benzinarii din Arad si Sibiu, preluate de Nis Petrol

Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica ce se realizeaza prin dobandirea controlului de catre Nis Petrol SRL asupra a 3 statii independente de comercializare cu amanuntul a carburantilor auto, situate in judetele Arad si Sibiu, a anuntat, miercuri, autoritatea de concurenta. Nis Petrol SRL, societate cu sediul in Romania, face parte din Naftna Industrija Srbije (NIS), care este membra a grupului Gazprom – Rusia.

“Analiza concentrarii economice efectuata de catre Consiliul Concurentei a ilustrat faptul ca aceasta operatiune nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante. Astfel, desi aceasta concentrare economica cade sub incidenta Legii concurentei, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal”, se arata in comunicatul autoritatii.

Divizia NIS desfasoara activitati si deruleaza proiecte de investitii in sectorul energetic (petrol si gaze) prin explorarea, productia, procesarea, vanzarea si distributia de produse petroliere.

Decizia Consiliului Concurentei va fi publicata pe site-ul autoritatii de concurenta, dupa obtinerea acordului partilor implicate referitor la datele cu caracter confidential.

Gazprom Neft a propus dezvoltarea unei retele de 70-80 de benzinarii in urmatorii 3-4 ani in Romania.  Pentru alimentarea acestora, se vor face importuri din Serbia.

Compania sarba Naftna Industrija Srbije (NIS), detinuta in majoritate de Gazprom, a semnat in luna mai 2011 un acord cu o companie canadiana, East West Petroleum Corp (EWP), care a obtinut de la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale concesiunea a patru perimetre petroliere: EX-2 (Tria), EX-3 (Baile Felix), EX-7 (Periam) si EX-8 (Biled), informeaza Reuters. Potrivit unui comunicat al celor doua companii, acordul prevede cooperarea in vederea dezvoltarii celor patru blocuri. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.