Trei oferte pentru semnalizarea caii ferate Simeria – Coslariu – Sighisoara, in valoare de peste 530 mil. lei

Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” SA anunta ca 3 firme au depus oferte la licitatia din 13 august a.c., pentru atribuirea contractului „Lucrari de executie instalatii de semnalizare, ERTMS, GSM-R, centralizare electronica si Centrul de Control Operational Simeria”, aferent sectiunii CF Simeria – Coslariu – Sighisoara. Valoarea estimata a contractului este de 530.497.199 lei, fara TVA, iar perioada de valabilitate va fi de 64 de luni de la data atribuirii contractului. Sursa de finantare este asigurata din fonduri de coeziune nerambursabile de la Comisia Europeana (85%) si contributia de la bugetul de stat (15%).

Este vorba despre o firma si doua asocieri de firme:

* THALES SYSTEM ROMANIA

* Asocierea BOMBARDIER Germania – SC HUAWEI Technologies SRL – SC REMARUL 16 Februarie – SC SPIACT CRAIOVA;

* Asocierea SC ALSTOM TRANSPORT SA – SC ALCATEL LUCENT ROMÂNIA SRL – SC PAS 97 SRL

Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, cu o pondere de 80% pentru componenta financiara si 20% propunerea tehnica.

Anul trecut au fost incheiate 4 contracte, in valoare totala de 3.108.918.646,98 lei (fara TVA), pentru executia lucrarilor de constructii si instalatii pe sectiunea CF Simeria – Coslariu – Sighisoara, astfel:

1. Executia lucrarilor de constructii si instalatii (exclusiv ERTMS, GSM-R, centralizare electronica), pe tronsonul Vintu de Jos – Coslariu (sectiunea Coslariu-Simeria), pentru circulatia trenurilor cu viteza maxima de 160 km. Contractor: IMPRESA PIZZAROTTI & C S.p.A. Valoarea contractului (fara TVA) a fost de 766.924.828,85 lei, iar perioada de executie: 30 luni, cu 24 de luni garantie.

2. Executia lucrarilor de constructii si instalatii (exclusiv ERTMS, GSM-R, centralizare electronica), tronsonul Sighisoara – Atel (sectiunea Coslariu – Sighisoara). Contractor: Asocierea FCC CONSTRUCCIÓN SA – ALPINE Bau GmbH – SC AZVI SA. Valoarea contractului (fara TVA): 872.643.737,73 lei, perioada de execuție: 36 luni + 24 luni garanție.

3. Executia lucrarilor de constructii si instalatii (exclusiv ERTMS, GSM-R, Centralizarea electronica) pe tronsonul Atel – Micasasa (sectiunea Coslariu – Sighisoara) pentru circulatia trenurilor cu viteza maxima de 160 km/h. Contractor: Asocierea formata din FCC CONSTRUCCION S.A. – ALPINE BAU GmbH – AZVI S.A. – S.C. STRACO GRUP S.R.L. Valoarea contractului (fara TVA): 747.497.929,80 lei, perioada de execuție: 36 luni + 24 luni garanție.

4. Executia lucrarilor de constructii si instalatii (exclusiv ERTMS, GSM-R, Centralizarea electronica) pe tronsonul Micasasa – Coslariu (sectiunea Coslariu – Sighisoara), pentru circulația trenurilor cu viteza maxima de 160 km/h. Contractor: Asocierea formata din AKTOR TECHNICAL SOCIÉTÉ ANONYME (AKTOR S.A.) – SC ARCADA COMPANY SA. Valoarea contractului (fara TVA): 721.852.150,60 lei, iar perioada de executie: 36 luni + 24 luni garantie.

Prin aceste lucrari de modernizare si reabilitare, CNCF CFR SA va asigura alinierea infrastructurii feroviare din România la paramentrii tehnici si operationali de nivel european. Totodata, se va simti si un impact pozitiv asupra dezvoltarii economice pe plan regional, prin asigurarea unei legaturi directe si rapide dintre intreprinderile locale si antreprenorii care dispun de capital. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.