Tren deraiat intre Fundulea si Lehliu

Trenul Intercity 582, de pe ruta Constanta – Bucuresti, a deraiat in jurul orei 10.00, intre Fundulea si Lehliu, la Mostristea. Un bloc de gheata de peste 2 metri inaltime s-a format pe sine de viscolul extrem de puternic, ce a adus de pe camp sulurile de zapada, iar trenul l-a lovit si s-a ridicat, practic, de pe calea ferata, impotmolindu-se in acest colos.

In tren se afla 123 de calatori, potrivit lui Adrian Vlaicu, consilier CFR Calatori, ei nefiind accidentati, intrucat trenul se deplasa cu viteza mica. Totusi, oamenii stau in frig, deoarece in vagoane nu mai este caldura si nici curent electric.

Culmea este ca alte trenuri au putut trece noaptea trecuta pe aceasta ruta, calea ferata fiind deszapezita incontinuu, dar muntele de gheata s-a forma foarte rapid, de dimineata, cand viscolul a devenit mai violent.

Reprezentantii CFR Calatori promit sa ii transporte pe pasageri in cel mai scurt timp, daca este nevoie apelandu-se la Armata si Jandarmerie.

Viteza vantului este foarte puternica, astfel ca zapada acumulata face ca blocul de gheata sa creasca vazand cu ochii, el ajungand pana la jumatatea ferestrelor si intinzandu-se pe toata lunginea trenului, potrivit unei pasagere care a intrat in direct prin telefon la Realitatea Tv.

In aceste conditii, este evident ca toate trenurile vor fi anulate in zona, circulatia spre si dinspre Constanta fiind afectata pana la deblocarea sinelor si, bineinteles, pana la incetarea viscolului.

Din pacate, tot sud-estul tarii va ramane sub avertizare Cod Portocaliu si in noaptea urmatoare, potrivit meteorologilor. Judetele Tulcea si Constanta, in special,  vor fi izolate de restul lumii.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.