Trenurile Bucuresti Nord – Aeroportul Otopeni si transferul cu microbuzul, reactivate de proba

Odata cu mutarea curselor aeriene low-cost de pe Aeroportul Baneasa, CFR Calatori a reluat, duminica, cursele trenurilor Regie – Henri Coanda Expres pe ruta Bucuresti Nord – Aeroport – Balotesti, precum si transferul cu microbuzele de la tren la aeroport. Circulatia acestora fusese sistata din cauza utilizarii foarte scazute, dar si a conditiilor meteo nefavorabile din aceasta iarna. Acest tip de transport – tren plus auto – va fi reluat experimental, circa doua luni, pentru a se putea face o evaluare a pietei pe aceasta ruta. In functie de nivelul de trafic, se va lua o decize finala asupra mentinerii in circulatie a trenurilor Henri Coanda Expres, informeaza CFR Calatori.

La fiecare ora, din intervalul orar 06.25 – 21.24, trenurile vor asigura legaturi corelate cu activitatea traficului aerian din Aeroportul International “Henri Coanda” (Otopeni).

Microbuzele pentru transferul pasagerilor dintre terminalele de plecare/sosire ale aeroportului si Punctul de Oprire Aeroport halta (locul/statia unde opresc trenurile), circula intr-un grafic orar adaptat cu mersul trenurilor. Imbarcarea in microbuzele de transfer se realizeaza de pe estacada de la etajul 1, zona de sosiri internationale, unde se afla si casa de bilete.

Un bilet costa 8,10 lei, iar un abonament lunar 136 de lei (tarifele includ si transferul cu microbuzul). Biletele se pot procura de la toate casele de bilete din statiile si agentiile de voiaj CFR, inclusiv de la casa de bilete deschisa in incinta Aeroportului International Henri Coanda. (M.S.)

1 COMENTARIU

 1. as vrea sa stiu si eu orariul acestor trenuri,si daca merg pana in gara de nord,ca sa pot sa ma informez cand am legaturi mai departe din gara de nord spre targoviste….va multumesc !

  • Trenurile Henri Coandă Expres circulă la fiecare oră, între orele 6:20 – 22:10 , 7 zile din 7, asigurând transportul între Gara de Nord şi Aeroportul Henri Coandă (Otopeni).

   Biletele pentru aceste trenuri se pot procura de la toate casele de bilete din staţiile CFR şi agenţii de voiaj, inclusiv de la casa de bilete deschisă în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

   Din aeroport, pasagerii care doresc să ia trenurile Henri Coandă Expres se pot îmbarca în microbuzele de transfer aflate pe estacada de la etajul 1, zona de sosiri internaţionale, unde se găseşte şi casa de bilete.

   http://www.cfrcalatori.ro/1268

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.