Trilok Gurtu, la prima ediție a Mozaic Jazz Festival de la Sibiu

Un nou festival de jazz îşi face apariția în România: Mozaic Jazz Festival, ce va avea loc în perioada 14 – 16 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, având la bază un concept simplu, axat în primul rând pe calitatea artiștilor și trupelor participante, cât și pe experiența oferită publicului. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu, prin Primăria Municipiului Sibiu.

Primul invitat mare anunțat este “Trilok Gurtu Band”. Trilok Gurtu (https://www.trilokgurtu.net/)  este unul dintre cei mai mari percuționiști de jazz și world music ai tuturor timpurilor.

În cariera sa de peste 40 de ani, a colaborat cu artiști precum: John McLaughlin,  Joe Zawinul, Jan Garbarek, Don Cherry, Bill Evans, Pharoah Sanders, Dave Holland, Zakir Hussain, Neneh Cherry etc.

Foto_Trilok_Gurtu

Line Up

„Cu un line-up de doar șase trupe, Mozaic Jazz Festival va oferi publicului participant o atmosferă jazz-istică completă. În încercarea de a asigura un mozaic incitant de trupe și artiști ne vom îndrepta atenția atât pe artiști internaționali consacrați cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români”, se arată în comunicatul remis redacţiei din partea organizatorilor.

“Părând a fi un festival exclusivist în abordarea numărului redus de trupe și spații de desfașurare, Mozaic Jazz Festival își propune să creeze atmosfera propice desfășurării fiecărui concert atât prin producția scenică, designul luminilor, calitatea sunetului cât și prin experiența periferică oferită publicului încă de la intrare”, a declarat Silviu Scrob, directorul festivalului.

Poster-Trilok_Mozaic

Bilete

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas și Cărturești, la Sala Palatului și on-line pe www.eventim.ro. Prețul unui bilet va fi de 70 lei/zi și 170 lei/abonament festival cu reduceri aplicate pentru elevi, studenți și pensionari.

Mozaic Jazz Festival este produs de „Hermannstadt Events”, o agenție din Sibiu cu o bogată experiență pe piața evenimentelor culturale. Fondată în anul 2011, compania oferă consultanță de specialitate în planificarea și implementarea evenimentelor, producției tehnice, logistice și de infrastructuri pentru evenimente publice și private.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Artmania sau Festivalul Internațional de Film Transilvania sunt doar câteva dintre ele. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.