UPDATE! Tutilescu se pensionează de la Departamentul Schengen înainte de Raportul MCV

Marian Tutilescu şi-a depus dosarul de pensionare invocând motive personale, dar Antena 3 a difuzat informaţia că acesta ar fi fost demis de la şefia Departamentului Schengen din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Decizia chestorului şef survine cu câteva zile înainte de publicarea Raportului MCV (22 ianuarie, cel mai târziu 29 ianuarie, potrivit preşedintelui Traian Băsescu). Amintim că Raportul este aşteptat de mai multe state, inclusiv Finlanda, pentru a decide dacă îşi dau acordul asupra intrării noastre în Spaţiul Schengen, acceptare amânată de nenumărate ori tocmai din motivele cuprinse în concluziile monitorizării pe Justiţie a României. 

UPDATE 17 ianuarie: Marian Tutilescu a fost eliberat din funcția de subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, potrivit unei decizii a premierului Victor Ponta, publicate în Monitorul Oficial.

În locul lui a fost numit deja Doru Dumitrescu, decizia semnată de premier fiind şi ea publicată în MO. 

“Am depus dosarul la Resurse Umane. Am vrut să mi-l depun chiar din 1 ianuarie. În ce mă priveşte, nu am nicio problemă, sunt doar motive personale. Am alte proiecte, dar nu pot să vorbesc despre ele acum”, a declarat, pentru Mediafax, Marian Tutilescu, subsecretar de stat în MAI.

Chestorul şef de poliţie fusese numit în această funcţie la 1 octombrie 2009, în timpul Guvernului Boc, fiind menţinut şi de Guvernul Ponta timp de aproape 2 ani, din luna mai 2012.

El are 57 de ani şi a condus Poliţia Capitalei între anii 2003 şi 2009, anterior fiind adjunct al şefului Poliţiei Române. Din aprilie până în octombrie 2009 a fost şeful DRPCIV.

Marian Tutilescu este căsătorit şi are 2 copii, unul dintre ei, Cătălin Tutilescu, fiind şeful Gărzii de Mediu Mehedinţi. 

Potrivit ultimei declaraţii de avere, depusă în 8.05.2013, fostul şef al Departamentului Schengen deţine împreună cu soţia o casă de 215 mp în Bragadiru, un autoturism Mercedes cumpărat în 2011, a donat anul trecut un apartament Ameliei Tutilescu Amelia, în luna mai.

S-a împrumutat 100.000 de euro de la o persoană fizică, în 2011, creditul fiind scadent în 2020.

A obţinut ca salariu în anul anterior suma de 126.093 lei, iar soţia, din pensie, suma de 19.920 lei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.