Un prim semestru pozitiv în 2014 pentru Grupul GEFCO

Grupul GEFCO, jucător global în domeniul logisticii industriale şi lider european în logistica auto, a înregistrat o cifră de afaceri de 2,1 miliarde euro în prima jumătate a anului 2014, cu 6,9% mai mare în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2013. Profitul operaţional actual se ridică la 53,9 milioane euro, pentru un profit net de 32 milioane euro, o creştere de 60%.

Luc Nadal, Chairman GEFCO Group Management Board, a declarat: ”Rezultatele pozitive obţinute în prima jumătate a anului 2014 reflectă abilitatea recunoscută a grupului nostru de a optimiza lanţurile de aprovizionare ale clienţilor noştri şi de a le permite astfel să fie mai competitivi în acest climat economic dificil, precum şi de a ne gestiona propriile costuri”.

Performanţe financiare şi operaţionale satisfăcătoare

 

Primul semestru 2013

Primul semestru 2014

Var. 2014/2013

Cifra de afaceri  (în miliarde euro)

1,999

2,136

+ 6,9%

Profit operaţional actual (milione euro)

40,2

53,9

     + 34%

Profit net (milioane euro)

20

32

+ 60%

Cifra de afaceri a Grupului GEFCO a atins mai mult de 2 miliarde euro în prima jumătate a anului 2014, o creştere de 6,9% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. O mare parte din această creştere a avut loc în Europa şi Asia, fiind mai mult decât suficientă pentru a compensa dificultăţile de pe pieţele din Rusia şi America Latină. Această performanţă, în conformitate cu previziunile Grupului, confirmă poziţia GEFCO printre primii 10 integratori de logistică din Europa.

Creşterea foarte puternică a profitului net confirmă relevanţa modelului  de afaceri “asset-light” al GEFCO şi eficacitatea structurii sale de costuri flexibile.

Practic fără datorii şi cu un flux de numerar liber, GEFCO demonstrează o bună situaţie financiară care îi oferă mijloacele necesare pentru a-şi realiza obiectivele de creştere.

Un portofoliu de clienţi din ce în ce mai diversificat

Această creştere a activităţii Grupului reflectă importanţa strategiei sale de diversificare şi succesul implementării acesteia.

Fondată în 1949 pentru a gestiona transporturile între fabricile PEUGEOT, GEFCO s-a dezvoltat în afara industriei auto – unul dintre cele mai complexe şi solicitante sectoare pentru operatorii logistici. De atunci, GEFCO a dezvoltat un serviciu unic de logistică integrată, concepând planuri de gestionare şi planuri de optimizare a transportului multi-modal într-o economie globală în continuă creştere.

În prezent, această expertiză permite GEFCO să includă toţi principalii producători de automobile din lume printre clienţii săi, transformând Grupul în numărul unu în Europa pentru logistica vehiculelor finite. GEFCO este Partenerul 4PL (4th Party Logistics) al General Motors (GM), asigurând gestionarea completă a lanţului de aprovizionare al GM în Europa şi Rusia, în cadrul unui contract bazat pe transportul a peste un milion de vehicule pe an.

GEFCO îşi adaptează, de asemenea, cu succes această expertiză la alte sectoare cheie ale industriei. Între prima jumătate a anului 2013 şi cea a anului 2014, GEFCO şi-a majorat semnificativ cifra de afaceri în sectorul industrial (+20%), FMCG (+7%) şi electronic (+7%).

În total, cifra de afaceri generată de marii clienţi internaţionali – cu excepţia PSA Peugeot Citroën – şi companii mijlocii, se ridică la peste 1 miliard euro în prima jumătate a anului 2014, sau 54,3% din cifra de afaceri totală, în comparaţie cu 46,5% în aceeaşi perioadă a anului 2013.

Creştere internaţională susţinută

În primul semestru al anului 2014, fluxurile logistice operate de GEFCO au crescut între Asia, Rusia şi Europa. Noul serviciu de transport feroviar door-to-door între Asia şi Europa, lansat de GEFCO, permite expedierea mărfurilor către peste douăsprezece ţări, inclusiv Rusia, Kazahstan, Belarus, Uzbekistan, Germania şi Ungaria, şi reprezintă un sistem de creştere unic pentru GEFCO.

Această primă jumătate a anului 2014 constituie astfel un pas important spre implementarea strategiei de creştere susţinută a GEFCO, care urmăreşte o cifră de afaceri de 8 miliarde euro până în anul 2020.

Brosura GEFCO Group 2014

Grupul GEFCO (www.gefco.net) este în prezent punctul de referinţă în materie de logistică pentru industrie: puternic în cinci domenii principale de expertiză – Overland Overseas, Warehousing & Reusable packaging, Finished Vehicles Logistics şi Customs & tax representation – GEFCO oferă soluţii globale şi inovatoare pentru orice problemă de logistică industrială, fie internă sau internaţională, atât în amonte cât şi în aval faţă de unităţile de producţie.

Prezent în 150 de ţări, GEFCO se numără printre primele 10 grupuri europene. Acesta a realizat o cifră de afaceri de 4 miliarde de euro în 2013 şi numără 11.500 angajaţi. Grupul, care numără peste 350 de locaţii în întreaga lume, se dezvoltă în Asia Centrală, Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu, Asia de Est şi America Latină. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.