Un sfert de milion de euro pentru Lady Gaga, de la ministrul Hellvig

Concertul Lady Gaga a primit de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) 250.000 de euro, alocati in cadrul unei campanii de promovare a brandului de tara, din care mai fac parte concertul Red Hot Chili Peppers din 31 august si cele sustinute deja in festivalul B’estfest, din 6 – 8 iulie. Contractul nu s-a acordat prin licitatie, ci prin incredintare directa, in 3 iulie, fiind semnat de ministrul Eduard Hellvig. “Serviciile pot fi furnizate doar de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”, se precizeaza in anuntul de atribuire a contractului, publicat pe site-ul mdrt.ro.

Potrivit documentelor de pe site-ul MDRT, campania a fost aprobata de ministrul Eduard Hellvig. Premierul Victor Ponta se facea, marti, ca nu stie, dand vina pe antecesorii lui Hellvig. “Nu stiu despre ce este vorba. Va promit ca o sa verific. Am insa curajul sa anticipez faptul ca aceste contracte au fost semnate inainte sa vina dl. Hellvig”, a raspuns premierul intrebarii unui jurnalist, la sedinta de Guvern.

Pana la urma, misterul a fost elucidat: documentele de pe site-ul MDRT probeaza afacerea incheiata de noul ministru. Este o campanie de promovare a brandului turistic national, cu ocazia acestor concerte. Fondurile sunt de 1,14 milioane de lei (circa 250.000 de euro), iar proiectul beneficiaza si de finantare din fonduri externe nerambursabile.

Astfel, documentatia descriptiva si referatul de oportunitate al acestei campanii au fost aprobate de ministrul Eduard Hellvig, iar invitatia de partcipare la procedura de atribuire a contractului a fost publicata in timpul mandatului sau.

Data atribuirii contractului este de 3 iulie 2012, iar firma norocoasa este SC Emagic Concerts SRL. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.