Un TIR a intrat într-un autobuz, la Iaşi

Un TIR a derapat şi a intrat într-un autobuz plin cu pasageri ce se afla în staţie la marginea Iaşiului, în zona Rond Canta. Şase persoane, dintre care 3 rănite grav, au fost transportate la Spitalul Sfântul Spiridon. Potrivit poliţiştilor, şoferul autotrenului avea permisul suspendat, precum şi 18 amenzi pentru abateri în trafic, majoritatea pentru viteză excesivă.Autobuzul aparţine regiei locale de transport din Iaşi.

Camionul încărcat cu marfă se întorcea de la Braşov, iar la intrarea în Iaşi, în apropierea rondului din zona Canta, a încercat să reducă viteza, a derapat din cauza carosabilului umed, a intrat pe pe partea stângă a trotuarului, a dărâmat un stâlp de pe marginea străzii, a lovit trei maşini parcate pe trotuar şi s-a izbit de autobuz care circula pe ruta 30 ce staţiona în staţie.

În urma impactului, 4 pasageri din autobuz au fost răniţi, în starea cea mai gravă fiind şoferul mijlocului de transport. Pentru scoaterea lui dintre fiarele contorsionate a fost necesară intervenţia echipajului de descarcerare.

Potrivit medicilor de la Spitalul “Sfântul Spiridon”, şoferul autobuzului a suferit fracturi la membre, precum şi o contuzie toraco-abdominală. Celelalte persoane rănite sunt în stare stabilă.

În acelaşi accident a fost lovită şi o tânără aflată pe trecerea de pietoni. Şoferul TIR-ului a fost rănit uşor.

În autobuz se aflau mai mulţi pasageri, printre care şi copii, care mergeau la serviciu sau la şcoală.

Primele cercetări ale poliţiştilor arată că şoferul camionului avea permisul suspendat şi circula în baza unei dovezi de circulaţie valabilă până în 8 octombrie. Totodată, bărbatul fusese amendat în trafic de 18 ori, majoritatea sancţiunilor fiind acordate pentru viteză excesivă. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.