Ungaria a închis frontiera cu Serbia – criza migranţilor

La o zi după ce Germania a reluat controalele la frontiera cu Austria, Ungaria a închis complet graniţa cu Serbia, pe fondul afluxului de migranţi.

Astfel, poliţiştii au interzis la miezul nopţii trecerea în Ungaria prin Punctul de Frontieră Roszke, situat în sudul ţării, la frontiera cu Serbia, informează MTI.

De astăzi,  Ungaria a început să aplice noile măsuroi pentru limitarea valului de refugiaţi: imigranţii clandestini care vor pătrunde pe teritoriul ungar riscă să fie arestaţi preventiv, să fie condamnaţi la câţiva ani de închisoare, după care să fie expulzaţi.

“Vor fi montate indicatoare pe gardul metalic de la frontiera cu Serbia prin care imigranţii vor fi îndrumaţi spre cel mai apropiat punct vamal”, a precizat premierul Ungariei, Viktor Orban.

“Începând din 15 septembrie, autorităţile ungare nu vor mai ierta trecerile ilegale ale frontierelor. Din 15 septembrie vor intra în vigoare legi mai dure în domeniul imigraţiei, iar persoanele care trec ilegal frontiera vor fi arestate”, a amintit el.

Peste 190.000 de migranți, având destinația Europa Occidentală, au intrat în Ungaria în acest an, cei mai mulți trecând granița dinspre Serbia. Poliția a reținut doar ieri peste 9.300 de imigranți ilegali, un număr record, după cum notează AFP.

În cursul serii, cele 28 de state membre ale UE, reunite de urgență la Bruxelles, nu au reușit să ajungă la un acord asupra repartizării obligatorii a 120.000 de refugiați, solicitată săptămâna trecută de Comisia Europeană (CE) pentru a face față uneia dintre cele mai grave crize migratorii în Europa după 1945. 

România, Ungaria, Polonia, Republica Cehă și Slovacia au refuzat cotele de migranţi impuse de CE. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.