Ungaria a închis şi graniţa cu Croaţia – criza migranţilor

La fel cum a cum a procedat cu Serbia la mijlocul lunii septembrie, Ungaria a închis la miezul nopții de vineri spre sâmbătă (16 spre 17 octombrie) frontiera sa cu Croația, la o zi după finalizarea unui nou gard antiimigranți.

În urma acestei decizii, numărul imigranților care au intrat în Ungaria a scăzut de la 6.353 vineri la 870 sâmbătă.

Un tren cu peste 1.000 de imigranți aștepta astăzi în nordul Croației să pornească înspre Slovenia, noua țară de tranzit pe ruta spre vestul Europei, relatează AFP.

Sâmbătă, 3.000 de imigranți au trecut deja frontiera croato-slovenă.

Trenul a ajuns duminică dimineață în orașul Cakovec (nord) și aștepta ca o locomotivă a companiei slovene de căi ferate să îl preia pentru a-și continua drumul spre punctul de trecere a frontiere de la Sredisce ob Dravi, a precizat compania croată de căi ferate.

De acolo, migranții vor fi transferați spre centrele de înregistrare organizate de partea slovenă.

Începând de sâmbătă, 1.000 de imigranți au intrat în Austria provenind din Slovenia și au fost înregistrați la punctul de trecere a frontierei de la Spielfeld înainte de a-și continua drumul spre Germania.

Slovenia va desfășura armata pentru a ajuta poliția să patruleze la granița cu Croația și să mențină sub control afluxul de refugiați, a declarat sâmbătă premierul Miro Cerar, după o reuniune de urgență a cabinetului, relatează DPA. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.