Ungaria trage gard şi la graniţa cu Croaţia – criza migranţilor

Ungaria a început în această dimineață construirea unui gard metalic şi la granița cu Croația, în condiţiile afluxului de migranți care a cotit-o din Serbia – ţară unde au mai rămas însă la graniţa cu Ungaria circa 7.000 – 8.000 de oameni în aşteptare, relatează MTI.

Anunţul a fost făcut de premierul ungar Viktor Orban, care a precizat că gardul va avea o lungime de 41 de kilometri.

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto și omologul său sloven, Karl Erjavec, s-au declarat îngrijoraţi de faptul că autoritățile croate îi trimit pe migranți în Ungaria și Slovenia în loc să le ofere asistență.

Cei doi oficiali au avut o convorbire telefonică, în cadrul căreia au constatat că sistemul de asistență pentru imigranți din această țară a intrat în colaps într-o singură zi.

Slovenia a reintrodus de ieri controalele la graniţe.

Croaţia a închis 7 din cele 8 puncte de trecere a frontierei comune cu Serbia. Fluxul de migranţi – peste 13.000 de oameni începând din 16 septembrie – s-a dovedit mult peste puterile de primire a autorităţilor croate, care se arătaseră iniţial dispuse să-i găzduiiască.

Blindate la graniţa cu Serbia

La frontiera dintre Ungaria şi Serbia se află încă mii de migranţi. Zilele trecute au avut loc confruntări: migranţii au aruncat cu pietre în forţele de ordine iar acestea au răspuns cu tunuri de apă.

Ulterior, premierul ungar a dat ordin Armatei să maseze blindate la graniţă. Şi Serbia a adus tehnică militară la frontieră.

Magda SEVERIN

Sursă foto: www.puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.