Ungureanu, la sediul de campanie al lui Basescu: Referendumul costa 20 de milioane de euro, bani luati din buzunarul fiecaruia dintre noi

Fostul premier Razvan-Mihai Ungureanu a amintit joi, la sediul de campanie al lui Traian Basescu, intrebat de jurnalisti despre discutiile pe care USL le-ar purta ca referendumul sa se prelungeasca pe parcursul a 2 zile, ca aceasta consultare publica pentru demiterea presedintelui tarii costa deja poporul roman 20 de milioane de euro, “bani luati din buzunarul fiecaruia dintre noi”, si ca este curios “cine va cere socoteala pentru aceasta pierdere enorma de resurasa financiara”. MRU a mers la presedintele suspendat sa discute despre  calendarul actiunilor pe care le vor desfasura in colaborare pentru referendum. El a anuntat ca Initiativa Civica de Centru-Dreapta (ICCD) va avea mai multe actiuni in tara si in Bucuresti in perioada urmatoare. Liderul ICCD a facut apel la sustinatorii Initiativei Civice de a se alatura observatorilor romani la referendum.

“Acesti bani puteau fi mult mai bine utilizati in alte scopuri si sunt si eu curios sa vad cine va cere la un moment dat socoteala pentru aceasta pierdere enorma de resursa financiara capabila in cazul unei bune folosiri sa dea romanilor macar o minima speranta de prosperitate”, a spus Ungureanu.

La prima sa vizita la sediul de campanie a lui Traian Basescu, MRU a spus ca a discutat cu presedintelui suspendat despre situatia actuala a Romaniei, despre ecourile internationale ale evenimentelor din ultimele trei sapamani.

“Avem – si sper ca nu se indoieste nimeni asupra acestui fapt – motive reale de ingrijorare. Credibilitatea Romaniei atinge un nivel extrem de scazut si acest lucru este de natura, cred, sa starneasca incruntare in orisice loc al Romaniei. Nu vad cetatean roman care sa nu fie ingrijorat de asemenea situatie”, a explicat Mihai-Razvan Ungureanu.

El a adaugat ca si comunitatea internationala este “foarte sensibila la incalcarile repetate ale Constitutiei si la felul in care micile tari sunt batjocorite”.

“Statul de drept sufera dramatic in aceste momente. Exista din partea unui numar foarte mare de cetateni ai Romaniei, care pana acum nu s-au implicat in politica militanta (unii dintre ei n-au fost nici la vot pana in momentul actual, nu mai vorbesc ca nu sunt membri de partid), dorinta reala de a face din Romania ceea ce cu totii ne dorim: un stat cu adevarat puternic in care fundamentele democratiei sa nu fie nici clatinate, nici fisurate pe seama unor planuri politice meschine”, a punctat presedintele Initiativei Civice de Centru-Dreapta.

Intrebat cum comenteaza posibilitatea ca alegerile pentru referendum sa fie monitorizate de comunitatea internationala, Ungureanu a raspuns ca nu se impotriveste.

“Mie mi se pare mult mai firesc – si acesta este un apel pe care il fac sustinatorilor Initiativei Civice, de a se adauga observatorilor romani la referendum, preluand in felul acesta obligatiile pe care le au toti cei care sunt interesati sa participe prin observare la referendum si care vin din partea asociatiilor cu experienta si traditie in acest domeniu, fie ca e vorba de LADO, fie ca este vorba de Pro Democratia”, a precizat Mihai-Razvan Ungureanu.

“La sfarsitul acestei saptamani vom avea actiuni la Cluj-Napoca (sambata, 14 iulie), Arad si Timisoara – mitinguri si marsuri – iar saptamana viitoare la Bacau, Neamt si Iasi – orasul meu natal -, apoi veti avea cateva surprize in Bucuresti”, a anuntat MRU.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.