UNSAR și-a reales conducerea

Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), organizație din care fac parte 20 de companii de asigurări reprezentând 80% din piața de profil, și-a desemnat prin vot, în 2 octombrie, membrii Consiliului Director, pentru următorii trei ani.

Este, de fapt, o realegere a conducerii din perioada 2016 – 2019, cu o singură excepție: un membru schimbat în Consiliul Director. Astfel, Președinția UNSAR va fi deținută în continuare de societatea GENERALI România, în timp ce funcția de vicepreședinte a revenit NN Asigurări de Viață.

Membri ai Consiliului Director sunt societățile OMNIASIG VIG, ALLIANZ-ȚIRIAC Asigurări, UNIQA Asigurări, GRAWE și GARANTA (în locul ERGO Asigurări).

„Le mulțumesc tuturor membrilor Uniunii pentru votul de încredere acordat ieri. Printre prioritățile UNSAR pentru următorul mandat se numără dezvoltarea pieței asigurărilor, prin promovarea de soluții inovatoare, consolidarea încrederii în industria de profil și dezvoltarea de noi campanii de educație financiară axate pe zona digitală și adresate în mod special tinerilor, a declarat Adrian MARIN, CEO al GENERALI România, compania care va deține Președinția UNSAR în perioada 2019-2022. 

„În ultimii 3 ani, UNSAR a făcut pași importanți în direcția transformării către o organizație agilă și mai performantă. Știm însă că mai avem multe de făcut pentru ca industria de asigurări să beneficieze de recunoașterea pe care o merită și să se dezvolte echilibrat, în beneficiul clienților noștri și al economiei românești”, a precizat președintele Uniunii.

„Cu siguranță vom continua și amplifica eforturile în direcția creșterii nivelului de educație financiară, acesta fiind unul dintre cele mai importante obiective ale UNSAR. Mesajele campaniilor #gatapentruVIAȚĂ și #OAMENIIdinAsigurări au ajuns la milioane de români, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ne motiveze să continuăm în această direcție, prin noi demersuri”, a declarat Gerke WITTEVEEN, CFO al NN Asigurări de Viață, compania care ocupă poziția de vicepreședinte al UNSAR. 

Conform Statutului UNSAR, Consiliul Director asigură activitatea operațională a Uniunii și punerea în executare a hotărârilor Adunării Generale, în vederea aducerii la îndeplinire a obiectivelor UNSAR.

Despre UNSAR

Înființată în 1994, UNSAR reprezintă 20 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de peste 80% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional. 

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federației asigurătorilor și reasigurătorilor europeni – Insurance Europe.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.