UNTRR: Deblocati Vama Giurgiu! Vrem corectitudine, nu blocaje artificiale in transportul rutier!

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) solicita autoritatilor “masuri de urgenta pentru deblocarea Vamii Giurgiu, ca urmare a introducerii masurii autoritatilor romane de a controla toate documentele de transport rutier si incarcatura”. Patronatele din transporturile rutiere reclama ca ceea ce se intampla miercuri la Giurgiu-Ruse este “inca o piedica pusa de autoritati in desfasurarea transportului rutier” si sustin ca doresc “corectitudine, nu blocaje artificiale in activitatea de transport rutier”. Reamintim ca aproximativ 800 de TIR-uri stau la coada, pe o distanta de 30 de km, sa intre in Vama Giurgiu pentru a iesi spre Bulgaria. Aglomeratia dureaza de circa 12 ore, perioada in care multi soferi si-au depasit si timpii de conducere, si pe cei de odihna. De partea cealalta, pe malul bulgaresc,  8 km de autotrenuri asteapta sa intre in tara. 

“Desi salutam ideea de asigurare a unei competitivitati directe, in acelasi timp consideram ca aceasta metoda de control nu este eficienta, atat timp cat nu este insotita de masuri de urmarire, nu se aplica prin sondaj si nu se bazeaza pe elemente ale managementului de risc”, arata reprezentantii UNTRR intr-un comunicat remis redactiei.

Patronatele din transporturile rutiere de marfa si persoane considera “inacceptabila atitudinea autoritatilor romane de a dispune in continuare blocarea circulatiei autovehiculelor comerciale, cu atat mai mult cu cat urmeaza unei lungi perioade de blocaje datorate conditiilor meteorologice nefavorabile”.

Introducerea acestei masuri blocheaza desfasurarea activitatii normale a firmelor de transport si, totodata, blocheaza aprovizionarea in continuare a populatiei cu alimente de baza si, in final, la dezvoltarea economiei, mai spun cei de la UNTRR.

“Solicitam autoritatilor romane sa-si revizuiasca de urgenta metoda de control si sa deblocheze imediat Vama Giurgiu.

FIRME DE TRANSPORT DIN MAI MULTE TARI EUROPENE SUNT SERIOS AFECTATE DE ACEST BLOCAJ! EXISTA ANUMITE LIMITARI CONTRACTUALE REFERITOARE LA TIMPI DE LIVRARE, TIMPI DE TRANZIT VAMAL, CARE, NERESPECTATE, POT CONDUCE LA PENALITATI SI PERTURBARI GRAVE IN ACTIVITATEA DIFERITELOR COMPANII DIN ROMANIA SI DIN ZONA EROPEANA UE SAU NON-UE!

In Romania, autoritatile trebuie sa inteleaga ca au rolul de a facilita dezvoltarea economica, comertul si transportul – si nu de a ignora aceste activitati sau de a le sugruma”, conchid reprezentantii Uniunii, in comunicat.

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) este o organizatie profesionala si patronala neguvernamentala, independenta, apolitica, fondata in 1990 pe principii democratice, care promoveaza si apara interesele transportatorilor rutieri pe plan intern si international, inregistrand de la infiintare pana in prezent peste 13.000 de membri – operatori care efectueaza transporturi interne si internationale de marfa si persoane. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.