UNTRR: Piaţa RCA/carte verde din România, condamnatã să intre în colaps!

UNTRR a solicitat ajutor Autoritãții Europene pentru Asigurãri și Pensii Ocupaționale – EIOPA și Consiliului Birourilor Carte verde pentru identificarea unor soluții adecvate în vederea evitarii colapsului iminent RCA/carte verde in Romania.

ASF, Guvernul şi Parlamentul, dupã discuții de luni de zile: NIMENI NU IA NICIO MÃSURÃ!

UNTRR a solicitat ajutor din partea Autoritãții Europene pentru Asigurãri și Pensii Ocupaționale – EIOPA și Consiliului Birourilor Carte verde pentru soluții adecvate în astfel de situații

Posesor de autoturism sau Profesionist – strivit de prețul RCA – Vino în 15.12.2015, ora 10:00, Piața Constituției – la singurul miting de protest autorizat

Dupã discuții purtate de peste douã luni de zile, în ciuda faptului cã au fost identificate diferite mãsuri posibile de reducere a riscurilor și implicit a costurilor asigurãrilor RCA/carte verde, cu aplicare pe termen scurt, mediu și lung, având în vedere cã nu a fost luatã nicio mãsurã, piața RCA/carte verde din România a fost condamnatã la colaps! Mereu în România autoritãțile sunt surprinse de cele mai evidente situații, pentru cã nu aud niciodatã nimic din ceea ce li se spune și pentru cã niciodatã nu acționeazã proactiv, ci mereu acționeazã reactiv, dupã ce dezastrul s-a întâmplat și costurile reparațiilor sunt infinit mai mari!

UNTRR a informat EIOPA – Autoritatea Europeanã pentru Asigurãri și Pensii Ocupaționale despre situația criticã a sistemului de asigurãri RCA din România. UNTRR a solicitat EIOPA soluții pentru depãșirea acestei situații critice fãrã a intra în colaps. Ne așteptãm la un rãspuns de la EIOPA, mai ales cã domnul Misu Negritoiu a fost ales membru al Consiliului de Conducere EIOPA în 2 decembrie 2015. Este foarte important ce trebuie fãcut pe termen scurt, dar și pentru viitor în vederea evitãrii repetãrii situației de crizã.

UNTRR a informat Consiliul Birourilor (de carte verde) despre situația actualã criticã din România și a solicitat soluții aplicabile cu succes în astfel de momente dificile ale pieței.

UNTRR este prima organizație care a solicitat din 20.11.2015 aprobarea și organizeazã în 15.12.2015, ora 10.00 un miting de protest autorizat în Piața Constituției. În acest moment este singurul miting de protest autorizat! Sunt așteptați toți transportatorii și cei care sunt afectați de creșterea RCA astãzi, precum și cei care mâine ar putea sã plãteascã 1000 euro RCA pentru un Logan!  Protestați pe 15.12.2015, altfel s-ar putea sã fie prea târziu! Dacã transportatorii sunt mai întâi condamnați, apoi urmeazã toți ceilalți!

NE-SUPRAVEGHEREA ȘI NE-REGLEMENTAREA LA TIMP A PIEȚEI RCA au adus-o în pragul colapsului!

Statul greșește, statul sã plãteascã direct și sã nu transfere costurile incompetenței și nepãsãrii pe umerii celor care își plãtesc RCA/carte verde!

SOLICITÃM GUVERNULUI ROMÂNIEI PRIN INTERMEDIUL PRIMULUI MINISTRU ȘI A MINISTRULUI FINANȚELOR IMPLICAREA DE URGENȚÃ ȘI ADOPTAREA UNOR MÃSURI EXCEPȚIONALE CU APLICARE IMEDIATÃ ȘI CU EFECT IMEDIAT PENTRU ACEASTÃ SITUAȚIE EXCEPȚIONALÃ ÎN CARE A AJUNS PIAȚA RCA/CARTE VERDE, ÎNAINTE SÃ INTRE ÎN COLAPS!

Solicitãm limitarea valorii RCA/carte verde la VALORI NORMALE de maximum 5000 de lei pe 12 luni pentru autovehiculele comerciale de mãrfuri și persoane care fac transporturi rutiere internațional, la maximum 2000 lei pe 12 luni pentru autovehiculele de transport public local și la maximum 300 lei pe 12 luni pentru autoturisme!!! Orice diferențã sã o suporte statul, deoarece a permis sã se ajunga intr-o astfel de situatie!

NU MAI VREM INDIFERENȚÃ! NU MAI VREM VORBE! VREM FAPTE!

VREM RCA NORMAL DIN DECEMBRIE 2015! ÎN IANUARIE 2016 ESTE PREA TÂRZIU!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.