UNTRR: Rambursarea accizei trebuie aplicată și firmelor de transport persoane

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) susține în continuare ca rambursarea accizei suplimentare să fie aplicată și firmelor de transport persoane, respingând, astfel, “speculațiile apărute în spațiul public în ultimele zile cum că Ministerul de Finanțe ar lua în considerare la returnarea unei părți din acciza la motorină doar firmele de transport marfă, nu și firmele de trasport persoane”. Iată precizările pe care doreşte să le facă UNTRR, potrivit comunicatului remis redacţiei:

„După cum a afirmat în nenumărate ocazii, inclusiv în consultările pe care le-a avut cu Guvernul României și Ministerul Finanțelor Publice, UNTRR susține cu tărie ca aplicarea rambursării accizei suplimentare la carburant să includă și firmele de transport persoane care operează autovehicule de peste 1+8 locuri, de transport public (contra cost) și în cont propriu licențiat, nu doar pentru firmele de transport marfă. Aplicarea acestei măsuri pentru aceste companii este de o importanță deosebită deoarece permite menținerea costurilor plătite de pasageri în acest moment.

Mai mult decât atât, ca urmare a consultărilor avute în cursul săptămânii și a studiilor de impact prezentate, UNTRR este în măsură să confirme faptul că Ministerul Finanțelor Publice ia în considerare ca și firmele de transport persoane să fie, de asemenea, beneficiarii direcți ai rambursării trimestriale a procentului de acciză recuperabil.

Ne exprimăm, din nou, întreaga susținere pentru includerea și a firmelor de transport pasageri în actul normativ ce va fi elaborat de Guvern săptămâna viitoare, astfel încât consumatorul român să fie cât mai puțin afectat de introducerea acestei accize suplimentare.

Informatii suplimentare despre cadrul european, practicile altor țări și soluții posibile în România, la www.untrr.ro“.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 membri – operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.