UPDATE 2! Restricţii pe 6 drumuri naţionale

Traficul rutier este blocat sau îngreunat pe 6 drumuri naţionale în judeţele Argeş, Covasna, Vrancea, Vâlcea şi Hunedoara, din cauza alunecărilor de teren provocate de ploile abundente din ultimele ore, informează Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.

UPDATE 18 mai ora 17.40: Circulaţia a fost reluată pe DN2N, la kilometrul 46+800  m, în zona Jitia, cu menţiunea că drumul este îngustat şi nu este permis accesul autovehiculelor mai mari de 7,5 tone.

UPDATE 18 mai: Restricţiile rămân în vigoare şi astăzi, cu precizarea că pe DN2N, în zona Jitia, jud. Vrancea, traficul va fi întrerupt periodic, deoarece se efectuează lucrări de refacere a terasamentului, după ce o alunecare de teren a afectat partea carosabilă la km 46+800 m. Se estimează că lucrările vor fi terminate în cursul după-amiezii, apoi circulaţia va fi reluată.

Tot pe acest drum, între kilometrii 26 și 27, în zona Bordeşti, din cauza unei alte alunecări de teren, a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Circulaţia pe DN73 C în judeţul Argeş este închisă temporar, din cauza unei alunecări de teren care a afectat platforma drumului. Traficul este deviat pe DJ 678A Ciofrângeni – Poienari, până la intersecţia cu DN 7, în zona Deduleşti. Tot pe DN 73 C a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor mai mari de 7,5 tone pe tronsonul Curtea de Argeş – Burluşi (de la km 56 până la intersecţia cu DJ 678A).

Traficul este restricţionat pe DN10 în judeţul Covasna, unde a avut loc o cădere a terasamentului prin tasarea unui zid de sprijin. În prezent, pe acest tronson se circulă pe un singur fir, alternativ, autovehiculele mai mari de 7,5 tone fiind interzise.

Traficul se desfăşoară pe un singur sens, alternativ, şi pe DN2N în judeţul Vrancea, între km 26 şi 27, precum şi în zona km 46 + 800 metri, din cauza unor alunecări de teren provocate de inundaţii.

Greu se circulă şi pe DN67, Horezu – Râmnicu Vâlcea, în localitatea Bărbăteşti, din cauza unor alunecări de teren care au determinat apariţia unor fisuri în asfalt pe o lungime de aproximativ 10 – 15 metri. Locul respectiv este semnalizat corespunzător.

Tot în judeţul Vâlcea, în localitatea Milcoiu, circulaţia pe DN 7, Piteşti – Râmnicu Vâlcea, este uşor îngreunată din cauza unei bucăţi masive de beton care a ajuns pe carosabil. Bucata de beton s-a desprins din peretele vertical de susţinere a malului unui versant şi a căzut pe prima bandă de circulaţie a sensului de deplasare.

În judeţul Hunedoara, traficul este blocat pe DN7A, la ieşirea din localitatea Jieţ către Petroşani (între km 103 + 600 m şi 105 + 120 m), din cauza unei alunecări de teren care a afectat corpul drumului. Circulaţia este deviată prin oraşul Petrila (pe DJ 709F şi DJ 709H).

De asemenea, Infotrafic anunţă că traficul autovehiculelor este restricţionat temporar pe unele drumuri naţionale din cauza executării unor lucrări de reparaţie ori de modernizare. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.