UPS anunță rezultatele financiare din T4

UPS (NYSE: UPS) anunță rezultatele financiare înregistrate în ultimul trimestru din 2013 și raportează câștiguri per acțiune diluată de 1,25 USD, în scădere cu 0,07 USD față de rezultatele din 2012. Volumul mediu zilnic de colete a crescut cu 6%, iar numărul total de livrări înregistrat în decembrie a crescut cu 20%. Volumul de livrări semnificativ mai mare decât cel anticipat și vremea nefavorabilă au afectat rezultatele, contribuind la creșterea costurilor operaționale în SUA.

Pentru trimestrul 4 (T4) al anului 2012, UPS a raportat o valoare negativă a indicatorului EPS de 1,83 USD, ca urmare a înregistrării unei cheltuieli nemonetare (dupa plata impozitului) de 3 miliarde de dolari, ca urmare a ajustării prin marcare la piaţă a planurilor de pensii.

”Având în vedere că piața de retail se îndreaptă tot mai des către un model de abordare directă a consumatorului, tot mai multe companii folosesc soluțiile UPS,” a declarat Scott Davis, președinte UPS. ”Ca rezultat, am înregistrat o creștere fără precedent a volumului, depășind chiar și cele mai optimiste planuri.”

”Volumul ridicat a pus presiune pe rețeaua noastră, ducând la întârzieri. Ca răspuns, UPS și-a mărit echipa de lucru și numărul de echipamente, punând accent mai mare pe serviciile furnizate decât pe costurile de operare,” a explicat Davis. ”UPS va face investițiile și optimizările operaționale necesare pentru a satisface nevoile de pe piață.”

Compania se așteaptă ca rezultatul anual per acțiune diluată să fie situat în intervalul de la 5,05 USD la 5,30 USD, în creștere de la 11% până la 16% față de rezultatele ajustate din 2013.

În trimestrul al patrulea, UPS a livrat 20 de milioane de colete pe zi. Livrările din tot anul 2013 au ajuns la 4,3 miliarde de euro, în creștere cu 3,9% față de 2012.

În perioada Sărbătorilor, livrările zilnice la nivel mondial au depășit estimările companiei, depășind 29 milioane de colete în 5 zile, cu un vârf de volum de peste 31 milioane de colete în 23 decembrie. De asemenea, în această perioadă UPS a înregistrat 10 zile cu volume de livrări care au depășit recordul de volum precedent.

Poziţia privind lichidităţile

Pentru anul incheiat la 31 decembrie 2013, UPS a generat un flux de numerar de 5,3 miliarde de dolari, cu o rată a conversiunii de venit în numerar mai mare de 120%. Compania a plătit dividende de 2,3 miliarde de dolari, o creștere de aproape 9% pe acțiune față de anul anterior și a răscumpărat peste 43 milioane de acțiuni pentru aproximativ 3,8 miliarde de dolari.

Colete pe piața internă SUA

Venitul total înregistrat pe piața internă a SUA a înregistrat, în ultimul trimestru, o creștere de 4,2%, până la 9,3 miliarde de dolari. Volumul zilnic de colete a crescut cu 5,6%, transporturile UPS Deferred și UPS Ground fiind cele în care s-au înregistrat cele mai mari creșteri, cu 8%, respectiv 5,8%.

Veniturile totale per colet au scăzut cu 1,3%, fapt cauzat de scăderea taxelor suplimentare de combustibil, de schimbările în mixul de produse și clienți, precum și de creșterea rambursărilor în urma serviciilor prestate. Expeditorii continuă să utilizeze portofoliul UPS, alegând un cost mai mic în locul unei livrări mai rapide, fapt evidențiat de creșterea de 30% înregistrată de UPS SurePost.

Profitul operațional a totalizat 1,2 miliarde de dolari, iar costurile suplimentare asociate cu o creștere peste așteptări a numărului de colete și vremea nefavorabilă a condus la un declin de 178 milioane de dolari față de rezultatele ajustate anul anterior. În încercarea de a-și îndeplini angajamentele, a acoperi costurile de compensare și a acorda beneficiile suplimentare, UPS a înregistrat o creștere a numărului de resurse umane. Pe parcursul trimestrului, UPS a depășit obiectivele de angajare pe sezon cu mai mult de 30.000 de oameni, cu un total de 85.000 de angajați temporari. În plus, compania a înregistrat cheltuieli mult mai mari pentru achiziția de spaţii de transport.

Pierderile operaționale pentru al patrulea trimestru al anului 2012 au totalizat 1,8 miliarde de dolari, ca urmare a ajustării prin marcare la piaţă a planurilor de pensii.

Colete internaționale

Veniturile internaționale au crescut cu 5,3% până la 3,4 miliarde de dolari, înregistrând o creștere de 8,8% a volumului zilnic de colete livrate. Serviciile UPS Export au crescut cu 9,5% pe zi, determinată în principal de o creștere de 13% în Europa și o creștere semnificativă pe culoarul comercial Asia – Europa. Serviciile domestice din afara Statelor Unite au crescut cu 8,2%, cu vârfuri de creștere în Polonia, Italia și Canada. În cursul lunii decembrie, segmentul acestor produse a înregistrat un volum maxim de peste patru milioane de unități într-o singură zi, depășind în 11 zile recordul de volum înregistrat anul trecut.

Randamentul de export a scăzut cu 3,4% pe o rată de schimb valutară stabilă, ca urmare a taxelor suplimentare de combustibil mai mici și preferinței clienților pentru produsele non-premium. Câștigurile de două cifre în livrările pan-europene au redus, de asemenea, veniturile per unitate.

Profitul operațional s-a îmbunătățit cu 7,6% până la 537 milioane dolari. Marja operațională s-a extins cu 30 de puncte de bază, până la 15,9%, față de rezultatele ajustate de anul trecut.

Pe o bază raportată, pierderea operațională pentru al patrulea trimestru al anului 2012 a totalizat 442 milioane dolari, ca urmare a ajustării prin marcare la piaţă a planurilor de pensii.

Distribuție și transport mărfuri cargo

Veniturile pe acest segment au scăzut cu 5,8% până la 2,3 miliarde de dolari, pe fondul scăderilor la nivelul diviziei Freight Forwarding. Profitul operațional s-a menținut la aceeași valoare comparativ cu rezultatele ajustate din 2012, pe fondul scăderilor asociate cu diviziile Forwarding și UPS Freight.

Pe o bază raportată, pierderea operațională pentru al patrulea trimestru al anului 2012 a fost de 541 milioane dolari, ca urmare a ajustării prin marcare la piaţă a planurilor de pensii

Divizia Forwarding a înregistrat o scădere a veniturilor rezultate din reducerea tonajului și a veniturilor per kilogram, pe serviciile internaționale de transport de marfă (International Air Freight). Divizia de transporturi peste ocean (Ocean Freight) a raportat o creștere a numărului de livrări și a marjei operaționale.

Venituri obținute de divizia de Distribuție au crescut față de aceeași perioadă a anului anterior. Sectoarele de retail și healthcare au contribuit la rezultatele îmbunătățite. Acoperirea la nivel mondial a fost extinsă pe parcursul anului la 284 de depozite, cumulând o suprafață mai mare de 2 milioane de metri pătrați.

Veniturile UPS Freight LTL au crescut cu 2,3% față de anul anterior pe fondul creșterii tonajului rulat și prețurilor.

Perspective

În 2014, compania a anunțat că va răscumpăra acțiuni UPS în valoare de 2,7 miliarde de dolari. Cheltuielile de capital sunt estimate că vor atinge o valoare de aproximativ 2,5 miliarde de dolari. Acestea includ implementări accelerate în tehnologii operaționale și investiții de peste 500 milioane de dolari în extinderea capacității și modernizarea hub-ului.

”În timp ce anul s-a încheiat într-o notă provocatoare, suntem încrezători în capacitatea noastră de a ne adapta și ne așteptăm la rezultate mult mai bune în 2014,” a declarat Kurt Kehn, director financiar UPS. ”UPS se așteaptă la o creștere de profitabilitate echilibrată pe toate segmentele într-un mediu economic ușor îmbunătățit, rezultând în venituri anuale pe acțiune diluată de la 5,05 USD la 5,30 USD, o creștere de la 11% până la 16% față de rezultatele ajustate din 2013.”

Despre UPS (www.ups.com)

UPS (NYSE: UPS) este cea mai mare companie de curierat din lume şi unul dintre liderii mondiali în furnizarea de servicii de transport de mărfuri şi distribuţie, oferind o gamă largă de opţiuni pentru sincronizarea fluxurilor de bunuri, informaţii şi fonduri. Cu sediul central în Atlanta, SUA, UPS deserveşte peste 220 de ţări şi teritorii din întreaga lume. Acţiunile UPS sunt tranzacţionate la Bursa de Valori din New York (UPS). (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.